Londonska berza otpušta 250 radnika pred Bregzit

Radio 021 02.03.2019 21:55
Londonska berza otpušta 250 radnika pred Bregzit


Londonska berza (LSE) najavila je da će otpustiti 250 radnika u ovoj godini, u sklopu priprema za izlazak Britanije iz Evropske unije.Odluku o otpuštanjima, čiji je cilj ostvarivanje godišnje uštede od 30 miliona funti, saopštio je novi direktor berze Dejvid Švimer, koji je na tu funkciju stupio u avgustu prošle godine.
 
"Jako smo dobro pripremljeni za sve scenarije Bregzita. Očekujemo da će mogućnosti za rast na međunarodnom nivou neutralisati eventualne nepovoljne trendove na tržištu u 2019. godini", rekao je Švimer. 
 
Londonska berza, kako je saopšteno, međutim neće uspeti da ostvari ciljanu profitnu maržu za ovu godinu od oko 55 odsto, s obzirom na planiranu kapitalnu potrošnju. 
 
Otpuštanja će zahvatiti sve delove poslovanja, a fokusiraće se na smanjenje dupliranih radnih mesta, istakao je Švimer. 
 
"Svi delovi grupe, uključujući one za koje se procenjuje da će biti najteže pogođeni Bregzitom, poput kliringa, i dalje dobro posluju, bez promena u tržišnoj poziciji", naglašava direktor. 
 
Panevropska trgovinska platforma Londonske berze, Turquoise, aplicirala je nedavno za dobijanje dozvole za otvaranje svog centra u Amsterdamu koji bi nakon Bregzita trebalo da pruža usluge klijentima u EU. Švimer očekuje da će holandski regulatori uskoro odobriti njihov zahtev. 
 
"U slučaju da Britanija sa EU postigne dogovor o tranzicionom periodu, trgovanje deonicama čije su cene iskazane u evrima i dalje će biti u Londonu", dodaje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak