Beovizija: Favoriti gledaju ka Tel Avivu

Novosti 01.03.2019 15:17
Beovizija: Favoriti gledaju ka Tel Avivu


Posle drugog polufinala poznati svi finalisti “Beovizije”: grupa „Majdan”, Jana, Nevena Božović, Ana Popović, Dženan Lončarević i LordPOZNATO je svih 12 finalista festivala “Beovizija” koji će se u nedelju, od 21 čas, nadmetati za pobedu i odlazak na 64. “Evrosong” u maju u Tel Avivu. Posle drugog polufinala i sabranih glasova publike i žirija, radovali su se grupa “Majdan” (pesma “Budim se”), Jana Šušteršić (“Viktorija”), Nevena Božović (“Kruna”), Ana Popović (“Lutaš”), Dženan Lončarević (“Nema suza”) i Lord (“Radnički sin”).

Oni su se pridružili učesnicima koji su finale obezbedili prve večeri, u sredu. To su Aleksandra Sekulić, Nataša i Una, Saška Janks, Ivan Kurtić, Sofija Perić i Ivana Vladović i “Vonder strings”. Voditelji u drugom polufinalu su bili Nebojša Milovanović i Ana Babić, dok su se iz “grin ruma” ponovo javljale Kristina Radenković i Bojana Marković. 

Pred početak takmičarskog dela Sanja Ilić i “Balkanika” izveli su pesmu “Nova deca” koja je predstavljala Srbiju na prošlogodišnjem “Evrosongu” u Portugaliji. Kasnije, dok su se sabirali glasovi, revijalni deo su započele zajedničkim nastupom Jelena Tomašević i prošlogodišnja predstavnica Slovenije na “Evrosongu” Lea Sirk. Nastupio je i Elvir Laković Laka koji je upravo na “Pesmi Evrovizije” u Beogradu 2008. postao poznat široj javnosti uz šaljiv hit “Pokušaj”. U “Studiju 8” je zatim zablistala Kaliopi, dvostruka predstavnica Makedonije na “Evrosongu”, a Sanja Ilić je sa “Balkanikom” podsetio i na hit “Halo” koji je 1982. komponovao za grupu “Aska”. Posebno emotivno je, uz Emiliju Kokić, bilo sećanje na jedinu evrovizijsku pobedu koju je, pre 30 godina, grupa “Riva” donela Jugoslaviji pevajući “Rock me, baby”.

“Beovizija” je obe večeri donela dosta neizvesnosti i uzbuđenja, a brojni komentari na društvenim mrežama o svim učesnicima i pesmama najbolji su pokazatelj gledanosti. Ono najvažnije i najzanimljivije nas, ipak, tek očekuje u nedelju. 

Beovizija: Favoriti gledaju ka Tel Avivu

Beovizija: Favoriti gledaju ka Tel Avivu


NOVAC U HUMANITARNE SVRHE

OVOGODIŠNjA„Beovizija“ ima, pored ostalog, i humanitarni karakter. Sav novac prikupljen od SMS poruka pristiglih tokom glasanja biće usmeren za kampanju „Rak je izlečiv“ koju su zajednički pokrenuli RTS i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Sredstva će biti iskorišćena za kupovinu aparata za magnetnu rezonancu, za potrebe istoimenog centra u sklopu Kliničkog centra Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak