U petak na protestu "Jedan od pet miliona" Sergej Trifunović i Koraks

Radio 021 28.02.2019 18:50
U petak na protestu "Jedan od pet miliona" Sergej Trifunović i Koraks


Naredni protest pod parolom "1 od 5 miliona - Stop krvavim košuljama" održava se u petak, 1. marta, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.Kako najavljuju u inicijativi "Jedan od pet miliona", na skupu će govoriti student i višestruki pobednik takmičenja u besedništvu Nikola Sibinčić i čuveni karikaturista Predrag Koraksić Koraks. 
 
Tokom celog trajanja će biti izložene Koraksove karikature.
 
"Jedan od njegovih novih radova, na kojem je prikazan Aleksandar Vučić dok se grčevito drži za glasačku kutiju i tako pokušava sačuvati od talasa građanskog nezadovoljstva - predstavlja i glavnu poruku novog protesta: Talasaj!", navode u inicijativi.
 
Ruta protestne šetnje je i ovog puta drugačija. Građani će sa Pozorišnog trga krenuti duž Ulice Jovana Subotića, skrenuti levo u Kisačku, pa opet levo na Bulevar kralja Petra. Zatim će kolona skrenuti na Bulevar oslobođenja, pa u Jevrejsku i stići na raskrsnicu kod Norka, gde će šetnja biti okončana. 
 
Protestu će se, kao i prethodne, i ove nedelje priključiti studenti Univerziteta u Novom Sadu, koji se okupljaju u 17 časova kod fontane ispred Studentskog doma "Slobodan Bajić". Okupljenim studentima će se pre polaska na protest obratiti glumac i lider "Pokreta slobodnih građana" Sergej Trifunović.
 
Protestni skup počinje, kao i do sada, u 18 časova.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak