Mafija i male HE: Iz zatvora u direktorsku fotelju

Mondo 28.02.2019 17:24
Mafija i male HE: Iz zatvora u direktorsku fotelju


Miloš Pandrc, osuđen za šverc droge kao pripadnik klana Darka Šarića je, iz zatvora, postavljen za zastupnika firme koja je izgradila hidroelektranu Virovci u Bosilegradu, piše Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).CINS piše da su Virovci jedna od šest malih hidroelektrana za koje Ministarstvo zaštite životne sredine tvrdi da su nezakonito dobile građevinske dozvole.

Lokaciju i neke dozvole za elektranu prodala im je firma koja se dovodi u vezu sa nekadašnjim šefom surčinskog klana Ljubišom Buhom Čumetom.

Dokumenta koja je prikupio CINS pokazuju da su zemljište i građevinska dozvola za izgradnju mini hidroelektrane Virovci kupljeni od firme Pure energy 2012, čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Buhom.

Kako navodi CUNS, Slavko Pandrc, otac Miloša Pandrca, dobio kao kompenzaciju, jer mu je Pure energy ostao dužan novac za izgradnju male hidroelektrane Gradište, koju je gradila njegova građevinska firma Pandrc komerc.

Virovce je izgradila firma VS Energy 2015, koju je u Vrnjačkoj Banji osnovao Slavko Pandrc.

Slavko Pandrc doneo je prilikom osnivanja odluku da u novi rastući biznis u Srbiji uvede i svog sina, Miloša Pandrca, nekadašnjeg člana grupe Darka Šarića.

Miloš je bio optužen zajedno sa bratom Markom da je kao član organizovane kriminalne grupe učestvovao u švercu kokaina na teritoriji Južne Amerike 2008. i 2009. godine.

Slavko Pandrc je za CINS rekao da ga je postavio za direktora jer mu je sin, da planira da sav posao ostavi nasledniku, koji - iako zvanično više nije u firmi - i dalje upravlja poslom.

Posle godinu dana rada hidroelektrane, Miloš je napustio firmu, a njeno sedište je prebačeno u Novi Beograd.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak