Vučić - Srpske snage raspoređene ka Kosovu su nadmoćne

Mondo 28.02.2019 14:35
Vučić - Srpske snage raspoređene ka Kosovu su nadmoćne


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su srpske snage raspoređene prema Kosovu u stanju da spreče svaku mogućnost napada protiv države Srbije i njenog stanovništva."Toliko su nadmoćne (te snage), ubedljive i uverljive da je to sve što mogu da kažem narodu. U svakom smislu - i po profesionalnosti, obučenosti, opremljenosti i brojnosti", rekao je Vučić novinarima u Lebanu.

Vučić je to rekao na pitanje da li je Žanadarmerija MUP-a Srbije povučena iz Kopnene zone bezbednosti, povodom informacija o učestalim upadima Albanaca na teritoriju centralne Srbije i pljački seoskih kuća, krađi stoke, traktora i šume. 

Prema njegovim rečima, nedavni upad na području Kuršumlije sa Kosova izveli su "lopovi, bašibozluk kako bi krali iz napuštenih kuća" i ne treba paničiti, jer je to lak posao za srpske snage.

On je istakao i da je stvaranje vojske Kosova "užasan problem" kao i da Albanci nude kule i gradove Srbima da stupe u nju.

Valjda je svima jasno da je smisao takve vojske napad na Srbe i srpsku vojsku, upozorio je Vučić.

Prema njegovim rečima, ne sme se dozvoliti da se ponovi situacija iz Prvog svetskog rata, kada su Srbi van Srbije morali da budu u okupatorskoj vojsci jer su na to naterani.

Ne treba nam srpsko-srpski sukob, rekao je Vučić.

On je rekao i da su Srbi morali u mnogo većem broju da napuste Kosovo nego Albanci ali da to Zapad ne vidi jer ne želi da vidi jer je "nezavisno Kosovo njihovo čedo".

"Sad je kao tinedžer kojem pomažu bez obzira na gluposti koje pravi", rekao je Vučić, navodeći da je odgovor na to jedinstvo srpskog naroda.

"PACOLIJEVO PISMO NEĆU NI DA ČITAM"

Vučić je rekao da "mu ne pada na pamet" ni da čita ni da odgovara na otvoreno pismo koje je dobio od kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, kao ni na druga pisma koja od političara dobija iz Beograda. 

U izjavi novinarima u Lebanu, Vučić je rekao da mu svakodnevno stiže mnogo pisama od ljudi i da se on koncentriše na to da njima odgovori. 

"A političarima da odgovoram, i iz Beograda i iz Prištine, ne pada mi na pamet. Ni da ih čitam ni da im pišem. Nisu oni meni pisali da ih ja čitam nego su prvo poslali svima drugima da ih pročitaju...", rekao je Vučić povodom pisma Pacolija u kojem ga je on pozvao da prizna nezavisnost Kosova kao "države koja počiva na slobodi, demokratiji i blagostanju".

On je rekao da Pacoliju ne želi da odgovori, a i da ne zna šta bi odgovorio "da sebi ne ispade smešan".

"A za velikosrbe koji mi drže patriotske pridike da kažem - nije srpstvo koliko ćete da vičete i arlaučete nego kakav je rezultat na kraju. Naš narod na Kosovu i Metohiji ne možete da slažete. I zato oni koji protiv nas organizuju skupove na Kosovu ne mogu da skupe više od 30 ljudi. A mi smo danas u Bojniku i Vlasotincu imali više nego oni u svim drugim gradovima, van Beograda. Pa i slično kao u Beogradu", rekao je on.

Komentarišući izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da ne želi da odgovara na pitanje medija bliskih vlastima, Vučić je rekao da je reč o bahatosti i osionosti koja dovoljno govori "kako je bilo i kako bi oni želeli da naprave da bude".

"Ali narodna volja nije takva da bi se ta dugotrajna nesreća u bilo kojem obliku ponovila", rekao je on. 

Vučić je rekao da nema sumnje da je Đilas postao "multimilioner i milijarder" tek posle dolaska na vlast a da su priče da je novac zaradio u Češkoj "priče za malu decu". 

"Tek mu je dolazak na vlast doneo pola milijarde evra u prihodima za pet godina, u četiri kompanije. To su zvanični podaci", rekao je on.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak