Trifunović: Ne dolikuje predsedniku države da svoje građane naziva ološima i lopovima

Beta 27.02.2019 10:14
Trifunović: Ne dolikuje predsedniku države da svoje građane naziva ološima i lopovima


Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom je naveo da predsedniku jedne države "ne dolikuje da svoje građane naziva talogom, ološima, kretenima, lopovima" jer ga na to kako je rekao, obavezuje Ustav.Trifunović je u pismu pozvao Vučića da kao "vrstan pravnik i predsednik koji se obavezao da poštuje Ustav i zakone", prijavi saznanja koja ima o počiniocima krivičnih dela umesto što kako je rekao, "svakodnevno određene ljude naziva lopovima".

"Vi kao 'najbolji student prava' znate da je prikrivanje i neprijavljivanje krivičnog dela, takođe krivično delo. Zato bih Vas zamolio da kao jedan vrstan pravnik i kao predsednik koji se obavezao da poštuje Ustav i zakone, prijavite Vaša saznanja. Nema potrebe da to iznosite na televiziji, već kao najbolji student prava jednom i praktično upotrebite stečeno znanje diplomiranog pravnika", naveo je Trifunović a preneo PSG.

Lider tog pokreta upitao je Vučića šta je tokom gostovanja na jednoj televiziji čestitao premijerki Ani Brnabić čija je partnerka Milica Đurđić nedavno rodila dete.

"Poštovani Predsedniče, tokom tog gostovanja više puta ste pomenuli Ustav. U skladu sa Ustavom i zakonom Srbije, nije mi jasno šta ste čestitali gospođi Ani Brnabić? Da li je ona povlašćena u odnosu na druge građanke LGBT populacije u Srbiji? Vi ste čestitali i gospođi Đurđić, da li možete da nam objasnite njen status? Samohrana majka? Sve Vas ovo pitamo jer postoje građanke koje bi takođe želele, ali ne znaju kojim putem da dođu do prava koja ste sami priznali pomenutim gospođama", naveo je Trifunović.

Navodeći da nije siguran da odgovor može dobiti od nekoga ko je "20 godina političku reputaciju gradio na agresivnoj mržnji prema svima koji su drugačiji", lider PSG je dodao da daje šansu predsedniku Srbije da ga javno razuveri.

"I za kraj, kad smo već počeli, da i završimo sa narodnom izrekom, a u vezi je sa Vašom konstantnom potrebom da pričate kako niste lopov i kako ste oličenje p

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak