Monstrumu iz Kosjerića 40 godina: Jelenu zaklao pred troje dece

Kurir 27.02.2019 09:52
Monstrumu iz Kosjerića 40 godina: Jelenu zaklao pred troje dece


Ivan Radovanović (36) iz Kosjerića, osuđen je danas pred Višim sudom u Užicu na 40 godina zatvora zbog toga što je u noći između 6. i 7. maja prošle godine, pred troje maloletne dece, nožem ubio svoju nevenčanu suprugu Jelenu Grbić (38), dok je pretučena, klečala na kolenima u svojoj kući!Sud nije našao nijednu olakšavajuću okolnost za Radovanovića i zbog toga je, za krivično delo teško ubistvo, osuđen na najveću kaznu zatvora koja može da se izrekne prema našem zakonu. Ubica je izricanje presude primio bez ijednog vidljivog gesta.

Kako je sud utvrdio, Radovanović je 6. maja prošle godine, kasno uveče, došao pred kuću u kojoj je bila Jelena sa troje maloletne dece, od kojih je najmlađe njegovo. 

Još sa vrata viknuo je da Jelena otvori i da je "policija", a kada ga je Jelena prepoznala i nije mu otvorila, on je razbio staklo na ulaznim vratima, da iznutra otključa, a kako ključa nije bilo u vratima, on je ramenom odvalio vrata i upao unutra.

Po onome što je na sudu dokazano, čim je ušao unutra, Radovanović je počeo iz sve snage da šamara i pesnicama udara Jelenu, sve to pred njenim sinovima Dejanom, Darkom i Davorom, a kada je nesrećna žena pala na pod nastavio je da je udara nogama po celom telu. 

U jednom trenutku, Radovanović je kroz prozor iskočio do letnje kuhinje, tamo je našao nož, a koji sekund kasnije ponovo se vratio u sobu, gde su trojica dečačića plakali i molili ga da ostavi njihovu majku. 

-Tada je Radovanović, Jeleni koja se sa poda pridigla na kolena, prišao sa desne strane, levom rukom joj podigao glavu, i nožem koji je bio u njegovoj desnoj ruci počeo da je ubada po grlo u po grudima.NIje se obazirao na plač dece i njihove molbe - sledi stravičan opis ubistva u Jeleninoj kući.

Ubica je u jednom trenutku čak, Jeleninog najstarijeg sina Dejana u čijim je rukama video telefon pitao da nije slučajno zvao policiju, a onda je preplašenom detetu oteo telefon i bacio ga kroz prozor. 

Kako je juče rečeno prilikom izricanja presude, Radovanović je kritične noći bio u alkoholisanom stanju, ali to nije bitno umanjilo njegovu sposobnost da shvati svoje postupke. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak