SzS: Tačijeva izjava dokaz da Vučić dogovara predaju srpskih opština

Beta 26.02.2019 20:05
SzS: Tačijeva izjava dokaz da Vučić dogovara predaju srpskih opština


Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da je izjava predsednika Kosova Hašima Tačija o sporazumu sa Beogradom prema kojem bi Kosovu pripali Bujanovac, Preševo i Medvedja, 'još jedan' dokaz da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovara predaju srpskih opština, a da to krije od srpske javnosti.SzS u saopštenju zahteva od Vučića da hitno saopšti šta je još predmet trgovine koju "tajno ugovara" i šta piše u "takozvanom 'Sporazumu sa Beogradom', koji je prema njihovoj oceni "očigledno već ponudjen kosovskim vlastima".

"Podsećamo ga (Vučića) da nije Srbija njegovo dvorište pa da ga rasparčava i poklanja po sopstvenom hiru, niti može da pregovara u ime svih gradjana, a da od njih krije šta stavlja na pregovarački sto", piše u saopštenju.

Dodaje se i da podsećaju Vučića da je odricanje dela državne teritorije protivno Ustavu nad kojim je položio zakletvu.

"Savez za Srbiju ostaje dosledan poštovanju Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, te smatra da u ovim okvirima treba voditi pregovore o rešavanju kosovskog pitanja", zaključuje se u saopštenju.

Tači je izjavio danas da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako Skupština Kosova ne odobri sporazum sa Beogradom prema kojem bi Kosovu pripali Bujanovac, Preševo i Medvedja.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak