Mihajlović: Nemamo luksuz da čekamo voz za EU

RTS 26.02.2019 19:52
Mihajlović: Nemamo luksuz da čekamo voz za EU


Srbija i čitav region jesu deo Evrope, Srbija želi mir i saradnju sa susedima, želi da deli i bude deo evropskih vrednosti i radimo na tome da sprovedemo sve evropske standarde, prevashodno u interesu svojih građana, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.Reagujući na izjavu francuske ministarke zadužena za EU Natali Loazo da sadašnje stanje EU ne omogućava nova pridruživanja, Mihajlovićeva u saopštenju za medije kaže da je uverena da Srbija i čitav naš region imaju vrednosti kojima mogu da doprinesu Evropskoj uniji, jednako kako "svima nama nedostaje primena standarda kako bismo naše zemlje učinili još efikasnijim za njihove građane".

"Zato ukidanje i zanemarivanje evropske perspektive Srbiji i ostalim zemljama jugoistočne Evrope predstavlja vrlo nepromišljenu i kratkovidu odluku, a svako izolovanje Balkana od Evropske unije gura čitav naš region u nove neizvesnosti", zaključila je Mihajlovićeva.

Upozorila je, međutim, da kao što neće da odustane od EU, Srbija mora da nastavi da živi i razvija se i poručila: "Građani Srbije moraju da žive. Mi nemamo taj luksuz da vreme provodimo u čekaonici čekajući voz za Evropsku uniju koji se u dogledno vreme, ipak, neće pojaviti". 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak