Glen Klouz, Bredli Kuper, Vilem Dafo najveći 'gubitnici' dodele Oskara

N1info 26.02.2019 19:12
Glen Klouz, Bredli Kuper, Vilem Dafo najveći 'gubitnici' dodele Oskara


Proteklog vikenda u Los Angelesu je održana svečanost u povodu 91. dodele nagrade Akademije filmskih nauka i umetnosti - Oskar. Nagrađena su najbolja filmska ostvarenja i glumci za uloge u protekloj godini. Ali, neki glumci, i pored zapaženih karijera, i dalje čekaju na zlatnu statuu.Kao i svake godine, nakon što Oskari odu u ruke najboljima, fokus se vrati na one glumce koji su i pored vrlo zapaženih uloga u karijeri, još uvek u lovu na "zlatnu statuu".

Među njima na prvom mestu je svakako američka glumica Glen Klouz (71), koja je na ovogodišnjoj dodeli bila u trci za Oskara za najbolju glumicu, za ulogu u filmu "The Wife". Ipak, nagrada u ovoj kategoriji otišla je u ruke glumici Oliviji Kolman, za njenu ulogu u filmu "The Favorite".

To je ujedno bila i sedma nominacija za Oskara glumačke veteranke Klouz, kojoj je pripala titula rekorderke po broju nominacija.

Ranije je bila nominovana za uloge u filmovima "Albert Nobbs", "Fatal Attraction", "Dangerous Liaisons", "The World According to Garp", "The Big Chill", i "The Natural", piše američki časopis "Variety".

Dobitnica Oskara Olivia Kolman, koja je ove godine prvi put nominovana za prestižnu nagradu, je tokom govora na dodeli uputila izvinjenje Glen Klouz i kazala da je njena želja bila da ovu nagradu u ruke uzme glumica.

"Glen Klouz, bila si moj idol tako dugo, a ovo nije ono što sam želela da bude", kazala je Kolman.

Još jedan "gubitnik" na poslednjoj dodeli Oskara je i Bredli Kuper, koji je bio nominovan u kategoriji za najboljeg glumca za ulogu u filmu "A Star is Born", ali Oskara je, možda i očekivajuće, "odneo" Remi Malek za odlično tumačeni lik Fredija Merkjurija u biografskom filmu "Bohemian Rhapsody".

Kuper je ranije u tri navrata bio nominovan za Oskara, i to u filmovima "Silver Linings Playbook", "American Sniper" i "American Hustle".

Osim Maleka i Kupera, u kategoriji za najboljeg glumca "zlatnog kipa" je ovog vikenda iščekivao i Vilem Dafo, za ulogu u filmu "At Eternity’s Gate", u kojem tumači lik Vinsenta van Goga.

Defou je to bila ukupno četvrta nominacija za Oskara.

Glumac Vil Smit nominovan je za Oskara za uloge u filmovima "The Pursuit of Happyness" i "Ali", ali on je takođe među glumcima u čijim se rukama nije našao Oskar.

Smit je jedan od holivudskih glumaca koji je pre dve godine bojkotovao dodelu Oskara zbog manjka priznanja za tamnopute i glumce iz drugih manjinskih grupa.

I pored brojnih nezaboravnih uloga u holivudskim ostvarenjima, Tom Kruz je takođe na listi glumaca bez Oskara, a za ovu prestižnu nagradu bio je nominovan tri puta, za filmove "Born on the Fourth of July", "Magnolia" i "Jerry Maguire".

Džoni Dep, koji kod svakog ljubitelja filma ostao urezan u pamćenju kroz lik Džeka Speroa iz neponovljivog serijala "Pirati s Kariba", još uvek je u potrazi za "zlatom". Dep ima tri nominacije za Oskara.

Sem Eliot, Džejk Džilenhol, Vudi Harelson, Met Dejmon, Bred Pit, Ed Haris, Semjuel L. Džekson, Selma Hajek, Itan Houk, su samo neka od imena koja su obeležila svetsku filmsku scenu, a čiji se status na dodelama Oskara iz "nominovan" nije promenio u "dobitnik".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak