Vučić: Vreme je da Zapad obuzda svoje čedo

Novosti 23.02.2019 23:04
Vučić: Vreme je da Zapad obuzda svoje čedo


Predsednik, tokom posete Raškom okrugu, govorio o potezima Prištine. Poruka Srbima sa KiM: Izdržite pritisak, nemojte u "vojsku Kosova"KOSOVO je razmaženo derište koje su odgajale velike zapadne sile i kome se toleriše da pravi probleme gde i kako stigne. Težina položaja Srbije je u tome što se uvek traži i najmanji povod da se Beograd optuži da nije kooperativan. Zato moramo biti desetostruko mirniji, racionalniji, staloženiji od njih kako bismo očuvali našu poziciju.

Ovo je u petak, tokom obilaska Raškog okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije", poručio predsednik Aleksandar Vučić. On se na kraju posete tom delu naše zemlje, sa centralnog skupa u Kraljevu, obratio okupljenim građanima:

- Nemam nikakvu bojazan za našu ekonomiju. Imam samo strah od toga šta će se dešavati na KiM, jer imate posla sa albanskim liderima koji se hvale nepredvidivošću, pa uvek mogu da iznenade svojim ludilom.

Predsednik je poslao i poruku diplomatskim predstavnicima u Srbiji:

- Nema tog ambasadora u Beogradu koji može da određuje kakvu ćemo politiku da vodimo. Srbijom će upravljati narod preko svojih legalnih predstavnika, a ambasadori imaju svoje države.

Govoreći o ekonomskom razvoju Kraljeva i okoline, on je otkrio da je bilo teško dovesti investitore, jer pominju zemljotrese i poplave, ali je najavio da će uskoro doći da otvori 6.500 kvadrata fabrike "Leoni", u kojoj će odmah biti posla za stotine radnika. A "Eurotaj" u Kraljevu zaposliće više hiljada ljudi. Za dalji napredak tog kraja, poručio je Vučić, od najvećeg značaja je da se što pre završe svi kraci auto-puta.

Prekidan skandiranjima "Aco, Srbine", Vučić je svim građanima, a posebno penzionerima, zahvalio što su jučaki izdržali reforme. Sada su stekli uslovi, kako je rekao, da penzije svake godine budu sve veće.

Vučić se prethodno u Kasarni "Stefan Nemanja" u Raški sastao i sa predstavnicima Srba sa KiM, kojima je preneo da je uvek uz njih i pozvao ih da se ne priključuju "vojsci Kosova", iako zna da su pod velikim pritiskom. On je rekao da građani danas znaju kako se troši državni novac na Kosovu i da dobro znaju "ko ih je ranije pljačkao". Predsednik je istakao i da su mu se predstavnici Srba sa KiM prvi put požalili da nema srpske robe na rafovima u Štrpcu, Gračanici i u drugim delovima Kosova zbog uvođenja taksa.

Vučić: Vreme je da Zapad obuzda svoje čedo

- Gledaćemo da to rešavamo i da svet izvrši pritisak na svoje čedo, a mi da pronalazimo načine i puteve da snabdevamo svoj narod.

Komentarišući izjavu premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja da neće dozvoliti da ukidanje takse na uvoz srpske robe bude uslov za nastavak dijaloga, Vučić je kazao da je takav stav i očekivao:

- Nadam da će i ljudi u međunarodnoj zajednici pokazati ozbiljnost. Svetu je sada jasno ko je kriv i ko ne želi dijalog. Razumem ih sasvim i zašto im smeta snažnija Srbija, koju ne mogu da gaze i ponižavaju kao ranije.

Predsednik je izjavio da neće unapred najavljivati datum posete KiM u okviru kampanje "Budućnost Srbije":

Vučić: Vreme je da Zapad obuzda svoje čedo

- Ne bih da stvaram probleme Srbima sa albanskim vlastima. Nadam se da će nešto od problema biti rešeno da bi se smanjile tenzije.

Na početku posete Raškom okrugu, Vučić je u Vrnjačkoj Banji poručio da svakog dana na KiM srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost:

- Svakog dana nam prete ujedinjavanjem Kosovske Mitrovice... Čini mi se da su im glave usijane, ali mi nemamo kud, čuvaćemo mir i stabilnost. Nemojte da pomislite da je to znak slabosti.

Vučić: Vreme je da Zapad obuzda svoje čedo

Šef države otvorio je fabriku za proizvodnju zaštitne odeće "Lus protekt", u selu Draganić kod Raške, u kojoj će u narednih pet godina biti zaposleno više od 700 radnika. On je obišao i etno-selo "Bogut", kod Bogutovačke banje, a posetio je i pogon fabrike kreveta "Moja soba" u Kraljevu.

NEĆE MOĆI NA VLAST NASILjEM

OPOZICIJA razmišlja kako nasiljem da sruši vlast, jer izbore ne mogu da dobiju. Ali, obećavam im i garantujem da nasilnih scenarija u Srbiji neće biti - poručio je Vučić, upitan da prokomentariše Dragana Đilasa, koji "priziva makedonski scenario".

Predsednik je rekao da ne zna kada će biti izbori, ali je dodao da će biti brzo, a da je glavni zadatak da pobedi pristojna Srbija, ubedljivije nego ikad.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak