Održan još jedan protest opozicije u Beogradu

Mondo 23.02.2019 22:25
Održan još jedan protest opozicije u Beogradu


U Beogradu je i večeras održan protest "Jedan od pet miliona". Građani su ponovo pozivani da potpišu dokument dela opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju, "sporazum s narodom".Nakon okupljanja kod Filozofskog fakulteta, protestna kolona išla je izmenjenom maršrutom, Uzun Mirkovom, Pariskom, Ulicom Kneza Sime Markovica, Pop Lukinom, Brankovom, kroz Terazijski tunel, koji su učesnici izlepili plakatima sa ranijim izjavama predsednika Srbije, potom Svetogorskom do Takovske, pored zgrade RTS-a i Skupštine Srbije, a završen je kod REM-a.

U Terazijskom tunelu i kod RTS paljene su baklje, a kod Skupštine Srbije bili su štandovi na kojima su učesnici mogli da potpisuju "sporazum s narodom"

Okupljeni su nosili brojne transparente na kojima, između ostalog, piše "Sloboda se osvaja na slobodnim izborima", "Nije Ustav krpa da ga šutiraš",  "1244 razloga Kosova je Srbija" i veliki transparent "Asocijacija slobodnih odbornika", koju je osnovalo oko 700 odbornika iz parlamenata lokalnih samouprava iz čitave Srbije.

Većina učesnika večerašnjeg protesta nosila je hirurške maske preko usta.

Na početku skupa, okupljenima se obratio predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić, koji je rekao da nisu zadovoljni statusom i položajem svojih članova. Zatražena je i ostavka ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Dragana Rakić govorila je u ime "asocijacije slobodnih odbornika", koji će, kako je rekla, bojkotovati rad lokalnih skupština, ali, kako kaže, neće prestati da se bore za interes građana.

Okupljenima se obratio i profersor Žarko Trebješanin.

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo "da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronađu nalogodavci napada". Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

Ranije su upućena tri zahteva Vladi i predsedniku - da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da javnost sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak