Toni Nadal: Rafa sve turnire tretira na isti način. Za razliku od drugih...

Blic 22.02.2019 19:59
Toni Nadal: Rafa sve turnire tretira na isti način. Za razliku od drugih...


Vest dana u svetu tenisa je svakako odluka Rodžera Federera da posle dve godine zaigra na šljaci, pa će navijači imati priliku da ga gledaju na mastersu u Madridu, gde bi trebalo da nastupe Rafael Nadal i naš Novak Đoković.



I upravo je Rafa prošle godine kritikovao odluku Švajcarca da ne igra na šljaci, nazvao je to taktiziranjem, dok on sam nije propuštao nijedan nastup na toj podlozi.

Rafael Nadal 

O svemu tome sud je dao Toni Nadal, stric i bivši trener drugog reketa sveta, koji je ponosan na to, što se, kako kaže, Rafa ophodio prema svakom turniru na isti način, nebitno da li je taj turnir grend slem ili iz serije 250 ili 500.

- Za nas je, za razliku od ostalih igrača, bilo isto da li igramo u Baštadu ili na Vimlbdonu. Sećam se da sam uvek govorio Rafaelu da sa istom strašću pristupa i treninzima i mečevima. U tome upravo leži razlika između Rafe i ostalih tenisera - rekao je Toni, a prenosi "Svet tenisa USA".

Jasno je poručio koliko je velike uspehe napravio Nadal tokom karijere.

- Sećam se da sam bratu Sebastijanu, kada je Rafa imao sedam godina, rekao da nam je cilj da on postane najbolji španski teniser. Ali, to nije bio primarni cilj. Da nije u tome uspeo, ne bih to mogao da nazovem neuspehom. Da nismo probali to da ostvarimo, onda bi to bio neuspeh. Smatram da je potrebno postavljati dostižne ciljeve, a oni se nisu sastojali u tome da osvojimo Rolan Garos, Vimbldon ili da Rafa postane prvi na svetu. Cilj se uvek sastojao u dokazivanju, jer samo tako možete da ostvarite planove. Bitno je znati gde želite da idete, kao i da odredite početnu tačku. Često sam znao da kažem da nismo dovoljno dobri, jer kad igraču kažete da je dobar, znajte da će nešto da krene po zlu - bio je jasan Toni Nadal.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak