Uređenje enterijera u beloj boji

MojEnterijer 21.02.2019 12:53
Uređenje enterijera u beloj boji


Vaš prostor biće čist i prozračan ako ga uređujete belom bojom, a i najmanji prostor izgledaće veći....Pravila za uređenje enterijera bele boje

Kako vaš dom ne bi bio monoton, kombinujte teksture i razne uzorke za oživljavanje prostora. 

Budite sigurni da prekidanjem velikih belih površina s malo crne nikada nećete pogrešiti. Korišćenjem ramova za slike, rasvetnih tela ili raznih dekorativnih elemenata, stvorićete ravnotežu u prostoru.

Koristite ogledala kako bi se svetlost reflektovala, a prostor se činio još većim. Obratite pažnju na predmete koji će se u njemu reflektovati i pripazite na njihovo pozicioniranje. Ako je moguće, postavite ogledalo nasuprot prozora i iskoristite prirodno svetlo i pogled na okolinu.

Proizvodi od stakla i kristala izvrstan su odabir za potpuno bele prostorije, iako su vizuelno lagani, prostoriju u kojoj se nalaze učiniće svežijom. 

Beli ramovi ogledala ili slika, bele vaze i belo cveće, učiniće prostor prepoznatljivim i posebnim. Takođe, koristite male predmete poput svećnjaka, ukrasnih kutija ili neke vama drage stvari.

Stolice i garniture obložite materijalima različitih nijansi i tekstura kako prostor ne bi bio predosadan. Bilo da ga koristite na nameštaju, podu ili plafonskim gredama, toplina drveta će vaš životni prostor učiniti udobnijim. 

Uređenje enterijera u beloj boji

Uređenje enterijera u beloj boji

Uređenje enterijera u beloj boji

Beli zidovi

Potpuno beli zidovi mogu biti dosadni ako ih ne ukrasite slikama ili ogledalom. Deo zida možete obojiti ili ukrasiti modernim tapetama.

Tapete - bele tapete zanimljivih tekstura izgledaju elegantno u kombinaciji s belim zidovima.

Crteži - pokušajte da oživite prostor vertikalnim ili horizontalnim prugama u raznim nijansama. Za glamurozniji izgled koristite šablone na način da zid bude matiran, a iscrtani detalji visokog sjaja.  Ako su vaši zidovi obloženi drvetom pokušajte da ih obojite u belu boju kako prostor ne bi bio previše kontrastan.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak