Top 10 vodećih globalnih video nadzor proizvođača

Danas 21.02.2019 12:03
Top 10 vodećih globalnih video nadzor proizvođača


Sve veća zabrinutost za javnu bezbednost i korišćenje video analitike u krivičnim istragama utiču na izraženi rast potražnje za naprednim solucijama u video analitici.Oblasti kao što su saobraćaj, školstvo, javne ustanove, zdravstvena zaštita, uveliko usvajaju inovativna sigurnosna rešenja koja nudi video analitika.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, ali i sve većoj potražnji, industrija video nadzora se razvija nezaustavljivom brzinom.

Na globalnom tržištu postoji na stotine kompanija koje se bave proizvodnjom sigurnosnih kamera i drugih video nadzor opcija. One najbolje, iz godine u godinu ostvaruju sve veći rast prodaje.

Video nadzor analiza tržišta u godini za nama pokazala je da se rast industrije nastavlja, a predviđanja su da će vrednost globalnog tržišta sa 34.962 miliona u 2017. godini porasti na neverovatnih 82.615 miliona dolara u 2023. godini, što bi bila godišnja stopa rasta od 15,41%.

Rastuća potražnja za inteligentnim sistemima video nadzora koji se koriste za procenu ključnih trendova i izvođenje uzoraka, glavni je faktor ovako drastičnog rasta tržišta.

Sve veća zabrinutost za javnu bezbednost i korišćenje video analitike u krivičnim istragama utiču na izraženi rast potražnje za naprednim solucijama u video analitici. Oblasti kao što su saobraćaj, školstvo, javne ustanove, zdravstvena zaštita, uveliko usvajaju inovativna sigurnosna rešenja koja nudi video analitika.

Osim bezbednosti, video analitika ima sve veću primenu i u optimizaciji poslovanja, pa maloprodajni objekti širom sveta neprestano rade na implementaciji ovih sistema kako bi imali uvid u ponašanje potrošača, ali i kako bi mogli bolje da kontrolišu proces rada svojih zaposlenih.
Ovde ćemo predstaviti 10 vodećih video nadzor proizvođača koji su ostvarili najbolje prodajne rezultate tokom 2018. godine, a ako vas interesuju detaljnije informacije o ovoj i korespodentnim temama, one su raspoložive na ovom portalu za video nazdor.

#1 Hikvision digital technology

Kineska kompanija Hikvision osnovana je 2001. godine u gradu Hangdžou, a danas predstavlja suverenog globalnog lidera u proizvodnji opreme za video nadzor. Njihovi nadzorni sistemi koriste se širom sveta za unapređenje javne bezbednosti, bezbednosti saobraćaja, obrazovnih i zdravstvenih ustanova, finansijskih institucija, poslovnih objekata i kancelarija.

Hikvision ulaže u istraživačke i razvojne projekte 7-8 % svojih ukupnih godišnjih prihoda i ima više od 26.000 zaposlenih, od čega čak 13.000 čine inženjeri razvojni inženjeri. Oni rade na unapređenju osnovnih tehnologija audio i video kodiranja, obrade video zapisa i srodnih podataka, kao i naprednih tehnologija kao što su Skladištenje podataka na oblaku (Cloud computing), Duboko učenje ili Big data koncept.

Kompanija ima svoje istraživačke centre u više kineskih gradova: Hangdžou, Pekingu, Šangaju, Čongkingu i Vuhanu, kao i u kanadskom Montrealu i britanskom Liverpulu.

Njihova prodajna mreža je jedna od najrasprostranjenijih u industriji video nadzora. Hikvision proizvodi prodaju se u više od 150 svetskih zemalja, a Hikvision sistemi video nazdora obezbeđuju javne prostore kao što su Olimpijski stadion u Pekingu, Sigurni grad u južnokorejskoj prestonici Seulu, ekspoziture Indijske banke, milanski aerodromi Malpensa i Linate, luka Dan Liri u R. Irskoj…

Kompanija je u 2017. godini ostvarila najbolje prodajne rezultate sa prometom od 5.364 miliona dolara, i rastom prodaje od čak 26,4% u odnosu na 2016.

#2 Dahua Technology

Dahua Technology predstavlja najuspešniju svetsku kompaniju kada su u pitanju video Internet of Things (IoT) rešenja, kao i usluge internet umrežavanja različitih sigurnosnih uređaja (kamera, softvera, senzora).

Sa više od 16.000 zaposlenih i preko 8.000 inženjera, Dahua je u potpunosti posvećena tehnološkim inovacijama. Njihova trenutna ulaganja u inovacije iznose oko 10% ukupnih ostvarenih godišnjih prihoda. Ta ulaganja otvaraju nove razvojne mogućnosti na polju IoT tehnologije, robotike, proizvodnje dronova i sl.

Dahua ima više od 200 kancelarija u Kini, kao i 54 inostranih predstavništva u azijsko-pacifičkoj zoni, Severnoj Americi, Evropi i Africi. U ponudi ove kineske kompanije dominiraju end to end proizvodi, sistemi i servisi za video nadzor. Oni su u stanju da odgovore svim zahtevima potrošača i različitim scenarijima primene sigurnosnih rešenja.

Dahua rešenja se široko primenjuju u mnogim ključnim segmentima obezbeđivanja prostora, kao što su saobraćaj, bankarstvo i finansije, maloprodajni objekti itd. Mnogi veliki bezbednosni projekti rešeni su Dahua solucijama, kao na primer Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ili G20 samit u Hangdžou.

Na Security 50 listi za 2018. godinu Dahua je zauzela drugo mesto, sa ostvarenim prometom od 2.680 miliona dolara i godišnjim rastom od čak 41,4%.

#3 Bosch Security and Safety Systems

Kao deo Bosch grupe, jednog od vodećih svetskih proizvođača i distributera tehničke robe i usluga, Bosch Security obuhvata širok asortiman opreme za video nadzor, od sistema sigurnosnih kamera pa do senzora za detekciju provala, požara i glasa. Većinu njihovih proizvoda karakteriše kompatibilnost sa softverima za upravljanje i snimanje i za video analitiku.

Bosch Security takođe ima sve veće učešće u globalnoj proizvodnji sistema pametnih kuća. Bosch Smart Home sistem omogućava korisnicima da kontrolišu i nadziru detektore rasvete, grejanja, dima i pokreta u svojoj kući putem tableta ili pametnog telefona.

Bosch-ov sigurnosni sektor ima svoje fabrike u 5 svetskih zemalja – SAD, Meksiko, Nemačka, Portugal i Kina, i zapošljava oko 13.000 ljudi. Njihovi proizvodi dostupni su u preko 150 svetskih država. Bosch sigurnosnim sistemima obezbeđeno je više od 170 aerodroma, 150 metro I železničkih stanica, 360 javnih ustanova, više od 170 fabrika i preko 330 poslovnih zgrada širom sveta.

U prethodnoj godini Bosch Security Systems ostvario je prodajni rast od 6,3% i imao ukupni promet od 2.087 miliona dolara.

#4 Axis

Od 1996. godine, kada su njihovi stručnjaci konstruisali prvu mrežnu kameru, pa do danas, Axis se razvio u vodećeg proizvođača mrežnih rešenja za video nadzor. Nude pametne sisteme sigurnosnih kamera sa najsavremenijim tehnologijama kao što su daljinski nadzor, Lightfinder tehnologija, video analitika i sl.

Axis mrežni sistemi video nadzora instalirani su u objektima maloprodajnih lanaca, na aerodromima, železničkim stanicama, autoputevima, univerzitetima, zatvorima, kazinima, bankama itd. Njihovi proizvodi i usluge naročito su popularni u poslovnom svetu, jer zahvaljujući veštačkoj inteligenciji i pametnim softverima za video analitiku omogućavaju ne samo vrhunsku bezbednost poslovanja, već i optimizaciju procesa rada.

Axis je švedska kompanija, koja svoje proizvode nudi na tržištima 179 svetskih zemalja. Zapošljava oko 3.000 ljudi. U 2017. godini kompanija je ostvarila 967 miliona dolara prometa, što predstavlja uvećanje od 16,5% u odnosu na 2016. godinu.

#5 FLIR Systems

FLIR je svetski lider u dizajnu, proizvodnji i marketingu inteligentnih senzornih tehnologija. Zahvaljujući infrared tehnologijama termalnog i visible-light snimanja, kao i video analitici, FLIR sigurnosni sistemi omogućavaju korisnicima detekciju ljudi, objekata, čak i supstanci koje su nevidljive ljudskom oku.

Kompanija je osnovana 1978. godine i predstavlja pionira u razvoju infracrvenih (termalnih) sistema za snimanje u vazduhu. FLIR je danas najpoznatiji svetski proizvođač termalnih kamera, koje unapređuju sigurnosne video sisteme omogućavajući korisnicima non-stop snimanje bez osvetljenja i zapažnje bezbednosnih pretnji u otežanim uslovima vidljivosti.

FLIR proizvodi zastupljeni su na mnogim svetskim tržištima, a kompanija ima oko 3.000 zaposlenih. Prošle godine ostvarili su promet od 777,2 miliona dolara i rast od 0,6%.

#6 Hanwha Techwin

Hanwha Techwin je deo Hanwha Grupe, jednog od najvećih konglomerata u Južnoj Koreji. Bave se proizvodnjom i razvojem precizne tehnologije i nude vrhunska rešenja za video nadzor, uključujući IP kamere, uređaje za skladištenje podataka i menadžment softvere za upravljanje podacima.

Korisnicima su na raspolaganju Hanwha end-to-end sigurnosna rešenja za maloprodajne objekte, ugostiteljstvo, saobraćaj, aerodrome, škole, banke, zdravstvene ustanove itd. Nedavno su predstavili liniju inovativnih sigurnosnih proizvoda uključujući moderne 12MP kamere, inteligentnu video analitiku i H265 tehnologiju.

Kompanija je u prošloj godini ostvarila promet od 492 miliona dolara.

#7 Tiandi Technologies

Još jedna kineska kompanija na ovoj listi, proizvođač sigurnosnih sistema i opreme fokusiran na IP video nazdor rešenja i jedna od prvih kompanija koja je počela da primenjuje inovativnu starlight tehnologiju koja obezbeđuje vrhunski kvalitet snimaka 24 časa dnevno. Tiandi ima više od 2.000 zaposlenih, uključujući i 800 inženjera na istraživačko-razvojnim projektima.

Svoje proizvode izvoze u preko 50 svetskih zemalja i neprestano šire svoju prodajnu mrežu. Prošle godine ostvarili su promet od 448 milona dolara.

#8 Avigilon Corporation

Avigilon korporacija postoji od 2004. godine. Sedište im je u Vankuveru, Kanada, a od prošle godine nalaze se u vlasništvu Motorola Solutions. Avigilon uživa reputaciju najpouzdanijeg svetskog proizvođača video sigurnose opreme. Poznati su po svojim inovatnim rešenjima u oblasti kontrole pristupa, video analitike, kao i po softverima i hardverima za upravljanje mrežnim kamerama. Takođe, Avigilon proizvodi moderne sigurnose kamere visoke rezolucije (od 1MP do 7K kamera). Poslednjih godina Avigilon video analitika i Avigilon veštačka inteligencija jako su cenjeni u svetu.

Njihovi proizvodi se prodaju u preko 120 svetskih zemalja. Godišnji promet kompanije Avigilon iznosi 408 miliona dolara.

#9 Infinova

Kompanija Infinova je jedan od vodećih svetskih inovatora u projektovanju i proizvodnji video nadzornih sistema, sistema kontrole pristupa i optičke komunikacije. Infinova sistemi pružaju vitalnu bezbednost korporacijama, obrazovnim ustanovama, državnim institucijama i mnogim drugim tipovima javnih, ali i privatnih objekata. Takođe, njihovi proizvodi imaju široku primenu u ITC inteligentnim transportnim sistemima.

Godine 2011. Infinova se udružuje sa March Network-om, i ubrzo nakon toga postaje jedna od deset najvećih kompanija na globalnom tržištu video nadzora. Danas, njihova nadzorna rešenja koristi više od 450 banaka u SAD, a predstavništva kompanije i kancelarije za poslovnu i tehničku podršku otvaraju se širom sveta.

Ukupan promet kompanije Infinova u prošloj godini je iznosio 258 milion dolara.

#10 Vivotek

Kompanija koja je osnovana na Tajvanu 2000. godine poslednjih godina beleži sve bolje prodajne rezultate, pre svega zahvaljujući razvoju sveobuhvatnih rešenja za IP video nadzor koja obuhvataju visoko kvalitetne mrežne kamere, mrežne video snimače i softvere za upravljanje video zapisima.

Vivotek zapošljava veliki broj vrhunskih inženjera, a u njihovom sedištu na Tajvanu funkcioniše savremena laboratorija u kojoj se vrši validacija i testiranje kvaliteta novih proizvoda.

Tajvanska kompanija Vivotek ima 183 ovlašćena distributera u 116 svetskih zemalja i ostvaruje godišnji promet od 173 miliona dolara

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak