'Teatar na raskršću', novi pozorišni festival

RTS 21.02.2019 10:49
'Teatar na raskršću', novi pozorišni festival


'Teatar na raskršću', novi pozorišni festival u Nišu će od 11. do 19. marta okupiće predstave iz regiona od pozorišta iz Maribora, preko Cetinja, Varaždina do Plevena. I programski savet, kojim predsedava reditelj Nebojša Bradić i žiri festivala koji predvodi glumica Mia Begović okuplja eminentne pozorišne stvaraoce sa BalkanaNovoosnovani festival će kroz osam takmičarskih predstava, ali i tribine i promocije, publici ponuditi sličnosti i razlike kulturnog identita zemalja sa ovih prostora.

"Programski savet festivala, Narodno pozorište Niš i grad Niš su se potrudili da na prvom festivalu 'Teatar na raskršću' okupe predstave koje su svaka na svoj način uzbudljive", kaže direktor Narodnog pozorišta u Nišu, Spasoje Ž. Milovanović.

"Kad kažem uzbudljive mislim na, pre svega, pozorišnim jezikom uzbudljive. Svaka od njih dolazi sa različitom estetikom ali sa nekako istim problemom, odnosno tematizovanjem istih ili sličnih problema", navodi Milovanović.

Predsednik Programskog saveta Nebojša Bradić smatra da je novi festival prilika da se ponude različite platforme za dijalog sa pozorišnim stvaraocima u tome što se zove teatar Balkana i mogućnosti saradnje – od razmene programa i umetnika do korpodukcija

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak