Priznanje velikom darodavcu iz srpskog rasejanja

Naši u svetu 20.02.2019 19:01
Priznanje velikom darodavcu iz srpskog rasejanja


Među pojedincima i institucijam koje je, povodom Dana državnosti, odlikovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se i jedno ime iz srpskog rasejanja u Kanadi - Žarko Brestovac.On je uspešan poslovni čovek, veliki darodavac u kulturi i već četvrtu godinu predsednik Srpske nacionalne akademije u Torontu.

Brestovac je neposrdnim radom i materijalnim doprinosom obnovio zgradu Srpske narodne akademije (SNA) i uspostavio direktan kontakt sa drugim organizacijama srpske dijaspore u Torontu, javlja za Program za dijasporu RTS-a Branka Dikanović Trbojević.

Materijalno je pomagao i druge kulturne institucije, časopise kao i akcije brojnih srpskih udruženja u Kanadi.

Njegov doprinos u obnavljanju prostora, a samim tim i aktivnosti SNA je izuzetan. Od svog osnivanja 1981. Srpska nacionalna akademija je organizovala brojne kulturne programa, predavanja, izložbe i književne susrete pa je odlikovanje predsedniku, priznanje i ustanovi koja se potvrdila kao kulturni i duhovni centar srpskog naroda u Kanadi.

“Upravni odbor Srpske nacionalne akademije Kanade u Torontu srdačno čestita svom predsedniku Žarku Brestovcu na dobijenom Sretenjskom ordenu sa zlatnim zracima, vlade Republike Srbije. Našem Žaretu želimo dobro zdravlje i još mnogo priznanja za samopregoran rad i lično odricanje u korist Srpske zajednice u kanadskoj dijaspori. Ponos je imati za Predsednika takvog čoveka. Svim članovima SNA želimo mnogo uspeha u daljem radu”, kaže se u čestitci Upravnog odbora Srpske nacionalne akademije.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak