Kitarović: Nema dogovora sa Vučićem o 'neprijatnim' terminima

Politika 20.02.2019 14:42
Kitarović: Nema dogovora sa Vučićem o 'neprijatnim' terminima


Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da ne postoji nikakav dogovor između nje i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome, kako se to spekulisalo ovih dana, da on ne spominje genocid u NDH, a ona 'velikosrpsku agresiju'„Vidite da on sve vreme govori o genocidu u NDH. Nema nikakvog dogovora. Ne znam otkud takve insinuacije”, rekla je ona za hrvatski „Dnevnik”.

Grabar Kitarović je to izjavila odgovarajući na pitanje novinarke da li postoji dogovor između nje i predsednika Vučića, a nakon što je nedavno njen bivši savetnik Mate Radeljić rekao kako ga je hrvatska predsednica svojevremeno pozvala, nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i rekla mu je da ju je on zamolio da ubuduće u javnim nastupima ne koristi termine „velikosrpska agresija” i „genocid u Srebrenici”.

Nakon toga, to su demantovali iz kabineta Grabar Kitarović navodeći da je „ispod svakog nivoa” odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva sumnja.

„Ono što se dogodilo 1990-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i niko dobronameran to ne dovodi u pitanje”, saopšteno je iz kabineta pre tri dana, prenosi Tanjug.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak