Novljani protiv nastupa pevačice: Mimoza da, Ceca ne

Novosti 19.02.2019 14:52
Novljani protiv nastupa pevačice: Mimoza da, Ceca ne


Grupa građana Herceg Novog pokrenula peticiju protiv nastupa Cece RažnatovićNAJAVLjENI koncert Svetlane Cece Ražnatović za kraj jubilarnog 50. "Praznika mimoze" u Herceg Novom podelio je Novljane. Dok jedni opravdavaju potez organizatora festivala i raduju se njenom dolasku, drugi negoduju smatrajući da nikako njeno ime ne treba vezati za "Praznik mimoze" i ono što on znači punih pet decenija. Zbog toga je tridesetak građana Heceg Novog pokrenulo peticiju "Mimoza DA, Ceca NE". 

U njoj, između ostalog, navode da bi angažovanje Ražnatovićeve zbog njene prošlosti i problema sa zakonom koje je imala, nanelo "nepopravljivu štetu ugledu Herceg Novog, tradiciji i značaju festivala".

- Nepoštovanje i nepoznavanje sopstvene tradicije i njenih vrednosti od strane pojedinaca uključenih u organizovanje jubilarnog festivala dovelo je do toga da lokalnu feštu od međunarodnog značaja za sve nas, koja bi trebalo da bude jedan od glavnih brendova turističke punude Herceg Novog, pretvaraju u svojevrsno kulturološko i muzičko nasilje - piše u peticiji.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak