Vučić: Građani će uskoro na izborima odlučivati ko će na vlast, a ko u opoziciju

N1info 19.02.2019 14:04
Vučić: Građani će uskoro na izborima odlučivati ko će na vlast, a ko u opoziciju


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će gradjani uskoro na izborima odlučivati o tome ko će biti na vlasti, a ko u opoziciji.Upitan o sastanku jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa i premijera Makedonije Zorana Zaeva, Vučić je novinarima u Beogradu rekao da nema ništa protiv toga. On je kazao da je na toj večeri bilo "još kontraverznih biznismena".

"To je sve u redu i normalno da se sastaju sa predstavnicima vlasti i opozicije, to je sve uredu. Problem je što (Dragan Đilas) najavljuje formiranje političke stranke socijalno-demokratske orijentacije i to najavljuje najgori tajkun. Uništili su radnike i firme, i oni će sada da formiraju socijal-demokratsku partiju", kazao je Vučić nakon obilaska Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić".

On je dodao da "na kraju krajeva narod odlučuje ko će da bude na vlasti, a ko u opozciji na izborima".

"I o tome će donositi uskoro odluku", naveo je Vučić.

Ko očekuje da SAD menja svoju politiku, taj je mnogo naivan

Vučić je kazao je i da se malo toga može učiniti nakon poruke američkog šefa države Donalda Trampa da uzajamno prizanje treba da bude rezultat sporazuma Beograda i Prištine.

Naglasivši da je Amerika priznala Kosovo, Vučić je rekao kako razume "želje američkog predsednika u skladu sa tim", ali da i Srbija ima svoje želje, planove i potrebe.

"Gledaćemo kako na najbolji način da sačuvmo svoje interese i ne ulazimo u konflikte", izjavio je Vučić.

On je ocenio da je "teško mnogo očekivati" kad američki predsednik kaže "dogovorite se".

"Ko je očekivao da će Sjedinjene Američke Države promeniti svoju politiku - taj je mnogo naivan", naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije ocenio je i da nema previše mogućnosti u rešavanju kosovskog problema.

"Ako vi smislite da dovedete nekog genija na vlast ko će to da reši - recite mi, ali - bojim se da ga nema", rekao je Vučić.

On je ocenio da se, posle jučeašnje izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da Priština neće ukinuti takse na robu iz Srbije, "može očkivati samo pogoršanje" i da se "izašlo iz situacije zamrznutog konflikta".

"Mi moramo da se izborimo da sačivamo mir", naglasio je Vučić i nazvao "opasnim" učestale najave gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija o ujedinjenju Mitrovice.

"Zato sam se u Minhenu borio da ogolim sve njihove laži. Ali, laž - ko kod da je izgovori - zauvek ostaje laž, a protiv toga se morate boriti činjenicama", rekao je Vučić.

On je ponovio da bez ukidanja taksi nema nastavka briselskih pregovora Beograda i Prištine.

Vučić je novinarima rekao i da odluka Kosova o uvođenju taksi nije bez podrške "nekih krugova", uključujući i jednu evropsku zemlju, kao i deo bivše administracije SAD, a da dalji razvoj situacije, ukoliko se pregovori ne nastave, može da dovede i do ranijih parlamentarnih izbora u Srbiji.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak