Koža zimi traži ulje

Novosti 19.02.2019 13:34
Koža zimi traži ulje


Kada je veoma hladno , kažemo da nam se uvukla zima u kosti, a znamo li šta nam se uvuče u pore, odnosno kako naša koža lica reaguje na hladnoću i vlagu?Kada je veoma hladno , kažemo da nam se uvukla zima u kosti, a znamo li šta nam se uvuče u pore, odnosno kako naša koža lica reaguje na hladnoću i vlagu? Česta smena toplog i hladnog vazduha, prilikom izlaska iz prostorija u kojima boravimo napolje, u kombinaciji sa manjkom sunca i svežeg vazduha, oštećuje naš najveći organ, koji nas štiti od spoljnih elemenata. Ali, nemojte brinuti, ukoliko mu posvetite dovoljno nege i pažnje, uz odgovarajuće kozmetičke proizvode, vaše lice može ostati zdravo i jedro i tokom zime.

Umesto penastog, zimi koristite kremasto ili uljano sredstvo za čišćenje lica, a piling izbegavajte. Ukoliko vam je baš neophodan, odaberite nežniju varijantu, uradite ga pred odlazak na spavanje, a nakon njega na lice nanesite dovoljnu količinu hidratantne kreme, koju će koža natenane upijati do novog hladnog jutra.

Kada su temperature ispod nule, izbegavajte hidratantna sredstva s vodenom osnovom. Ona nisu dovoljno bogata da bi koži pružila potrebnu hidrataciju, a mogu i da se smrznu na hladnoći ili izvetre u zagrejanim prostorima. S druge strane, hidratantna sredstva na uljanoj bazi na koži stvaraju zaštitni film koji vlagu zadržava unutra, a hladnoću napolju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak