Odbrana 'ubice s tvitera': Advokat: Nema dokaza da je moj klijent ubio studenta, niti je to ikada priznao

Blic 19.02.2019 13:06
Odbrana 'ubice s tvitera': Advokat: Nema dokaza da je moj klijent ubio studenta, niti je to ikada priznao


Nema dokaza protiv mog branjenika, kaže advokat Neđeljka Đurovića, osumnjičenog za ubistvo Miloša MileusnićaPoznati požarevački advokat Jovan Stanojević, koji zastupa Neđeljka Đurovića (28), iz Požarevca, osumnjičenog za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24), iz Čačka, tvrdi da među dokazima u ovom slučaju ne postoji nijedan koji tereti njegovog branjenika.

Neđeljko Đurović 
Neđeljko Đurović

- Pregledao sam sav dokazni materijal koji mi je dostavljen i u njemu nema ni jednog jedinog dokaza koji na bilo koji način ukazuje na umešanost mog branjenika. Takođe, nema ni one izjave o kojoj su neki mediji pisali, u kojoj je moj branjenik, navodno, priznao policiji da je izvršio ubistvo. Takve izjave nema, nikad nije ni postojala, jer moj branjenik tako nešto nikad nije izjavio. U dokaznom materijalu priložena je samo njegova izjava data tužiocu, u kojoj on negira izvršenje ubistva - kaže Stanojević, za "Novosti".

On dodaje da u postupku prepoznavanja niko od svedoka nije prepoznao osumnjičenog Neđeljka, što, takođe, govori u prilog njegove nevinosti. Njemu je pritvor određen od 29. januara, i na takvu odluku njegov branilac podneo je žalbu. Međutim, odgovor na nju još uvek nije dobio, iako je istekao zakonski rok od sedam dana.

- Osim odgovora na žalbu, još uvek mi nisu pristigli ni rezultati DNK analize. Sledeće što predstoji u ovom postupku jeste saslušanje svedoka, koje je zakazano za narednu sredu i četvrtak - rekao je advokat Stanojević.

Podsetimo, Požarevljanin Neđeljko Đurović je, kako je “Blic” ranije pisao, osumnjičen da je nedelju, 27. januara ranu ujutro nožem na smrt izbo Miloša Mileusnića, ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. U toj zgradi je student Mileusnić, koji je bio rodom iz Čačka, živeo sa cimerom. Smrtno ranjeni Mileusnić je pao u hodniku, pokušao je da ostane svestan do dolaska Hitne pomoći, dok se osumnjičeni udaljio sa mesta zločina.

Ubrzo se Đurović sukobio sa radnicima obezbeđenja Poštanske štedionice u Ulici 27. marta. Naime, on je  zatražio da ode u toalet a čuvari su ga uputili na javni. Kada je on počeo da negoduje i postaje nasilan, obezbeđenje ga je savladalo i pozvalo policiju. Policija je ubrzo došla, privela ga i pustila nakon uzimanja izjave. U tom momentu Đurović kod sebe nije imao nož. Protiv njega je podneta i krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Osumnjičeni za ubistvo Mileusnića je identifikovan i uhapšen istog dana, uveče, ispred zgrade u kojoj je živeo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak