Upotreba ljubičaste boje po Feng Šui principima

Moj Enterijer 18.02.2019 14:16
Upotreba ljubičaste boje po Feng Šui principima


Kada želite da kombinujete feng šui i boje, ljubičasta je ton koji morate koristiti umereno…Ona je veoma snažna i živahna boja, koja ima značenje povezivanja sa duhovnim svetom, odnosno sedmom čakrom. Ako ste se nekada bavili istraživanjem feng šuija, onda ste verovatno videli dosta grafikona i tabela koji naglašavaju snažnu energiju ljubičaste, kao ultimativne boje za kosmičku povezanost, introspekciju i mudrost.

Kada govorimo o feng šuiju, ljubičasta se ne preporučuje za opsežnu upotrebu, ukoliko želite da imate harmonični, zdravi dom. To znači da ljubičasti akcentni zid, tepih ili nekoliko većih komada nameštaja u ljubičastoj boji nisu idealni za dom po pravilima feng šuija.

Mi vam ovog puta otkrivamo zašto je ljubičasta izazovna boja za feng šui, kao i načine na koje je možete koristiti ako je zaista volite.

Upotreba ljubičaste boje po Feng Šui principima

Upotreba ljubičaste boje po Feng Šui principima

Upotreba ljubičaste boje po Feng Šui principima

Upotreba ljubičaste boje po Feng Šui principima

Brojni feng šui majstori veruju da ljubičasta boja na zidu (odnosno u velikim količnama u bilo kom vidu) može biti pravi okidač za krvna oboljenja. Bilo da je to istinito ili ne, ona je živahna boja, koja sa sobom nosi dosta moći i snage, pa stručnjaci savetuju da se ona koristi što je manje moguće.

Šta možete uradili, ako ipak volite ovu boju i želite da je imate u svom domu?

Pa, prvi korak je da budete sigurni da je koristite u pravom bagua feng šui prostoru. Bagua prostor predstavlja ravnotežu jina i janga u vašem domu, u oktagonalnom šablonu, sa pravilnim rasporedom svake energije. Taj prostor označava kulminaciju energije vatrenog elementa, jer je ljubičasta kao boja, najsnažnija ekspresija ovog elementa.

Dakle, da vam olakšamo – feng šui bagua prostor koji voli vatrene elemente, nalazi se u južnom, jugozapadnom, centalnom i najsevernijem delu vašeg doma. Ako kojim slučajem odaberete zapadni deo vašeg doma za dominaciju ljubičaste boje, prostori koji vole vatreni element postaće prostori za ljubav i brak, srce i dom, duhovni razvoj, reputaciju i slavu. To u prevodu znači da će veliki ljubičasti tepih, glomazni ljubičasti kauč ili jedan zid u ljubičastoj boji biti dobrodošli u tim prostorima. Ipak, savetujemo vam da koristite svetlije tonove ove boje.

Na isti način, postoje određeni prostori u vašem domu koji mogu biti oslabljeni vatrenom energijom ljubičaste boje, poput zdravlja, porodice, novca, bogstatva, putovanja, kreativnosti i karijere. Dakle, potrudite se da u ovim delovima vašeg doma, koji se nalaze severno i zapadno, koristite što manje ljubičaste boje. Idealan način za izbalansirani unos ljubičaste u prostor jeste ametist, jedan od najmoćnijih feng šui kristala.

Da li postoji bilo koji prostor, kako u vašem domu ili kancelariji, gde ljubičasta može biti slobodno korišćena, bez brige da će ona potencijalno narušiti vašu pozitivnu energiju ili predstaviti izazov za feng šui? Odgovor na ovo pitanje je... da. Postoji nekoliko prostora kojima će ljubičasta boja i njena snažna i vatrena energija dobro doći. To su različiti delovi doma ili poslovnog prostora koji su namenjeni isceljenju, kao i prostori koji se koriste za meditaciju.

Iako je ljubičasta kao boja, u svim svojim nijansama, veoma privlačna i lepa, i predstavlja konvencionalno obeležje kreativaca i sanjara, budite pažljivi sa upotrebom iste, ako želite da vaš dom bude otvoren za protok energije, kao i vaš duhovni i životni razvoj, po principima feng šuija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak