S rediteljskim potpisom Gorana Jevtića: Premijera komada 'Kad je Niče plakao'

Gloria 18.02.2019 13:56
S rediteljskim potpisom Gorana Jevtića: Premijera komada 'Kad je Niče plakao'


U Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić“ premijerno je izvedena predstava “Kad je Niče plakao“ u režiji glumca Gorana Jevtića.Komad je inspirisan istoimenim romanom Irvina Jaloma, jednog od najčitanijih savremenih svetskih pisaca, a u pitanju je priča o rađanju psihoanalize, o izdvajanju pojedinca iz mase, priča o susretu tri genijalna uma – Jozefa Brojera, Sigmunda Frojda i Fridriha Ničea – susretu koji će promeniti savremeno razumevanje čoveka.

Čitav komad se odvija na dva plana, svesnom i nesvesnom, suočava nas sa onim o čemu se govori i onim što skrivamo, sa čovekovom potrebom da se podeli sa drugim bićem.

U predstavi “Kad je Niče plakao“ koja je nastala u produkciji Kulturocilina igraju: Ljubomir Bandović, Goran Jevtić, Katarina Marković, Vanja Milačić, Sara Pejčić i Dimitrije Stajić.

Dramatizaciju bestselera Irivina Jaloma potpisuje Jordan Cvetanović. Kao stručni savetnik na predstavi radila je psihoterapeut Rialda Šebek, filmskoj publici odranije poznatija kao glumica Rialda Kadić koju pamtimo po ulozi Marije u serijalu “Lude godine”.

Premijerno izvođenje komada u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” privuklo je pažnju velikog broja ljubitelja teatra, a u publicu su bili Nemanja Oliverić, Lena Bogdanović, Aleksandra Janković, Svetislav Bule Goncić, Dragana Varagić, Borka Tomović, Dragan Vujić Vujke, Mira Adanja Polak…


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak