Tramp će upotrebiti veto ako Kongres glasa protiv zida

Politika 18.02.2019 10:33
Tramp će upotrebiti veto ako Kongres glasa protiv zida


Predsednik SAD Donald Tramp spreman je da prvi put upotrebi veto, ako Kongres bude protiv njegove objave vanrednog stanja duž granice s Meksikom, izjavio je visoki Trampov savetnik Stiven Miler za TV Foks.„On će zaštiti svoju objavu vanrednog stanja”, rekao je Miler na pitanje da li će Tramp upotrebiti veto ako Kongres ne podrži njegovu odluku, prenosi Asošiejted pres.

Tramp je vanredno stranje na granici s Meksikom objavio u petak sa željom da izbegne Kongres u finansiranju zida prema Meksiku, čemu se protive demokrate i odbijaju da u budžet bude uključeno i 5,7 milijardi dolara koliko je potrebno za njegovo podizanje, prenosi Tanjug.

Proglašenje vanrednog stanja mu dozvoljava da iskoristi federalna sredstva, ali se suočava s pravnim i politički izazovima.

Demokrate u Kongresu planiraju da podnesu predlog rezolucije kojom se odbacuje objava vanrednog stanja. I nekoliko republikanaca nagovestilo je da bi mogli da glasaju za taj predlog, ali, kako ocenjuje AP, pitanje je da li će biti dovoljno glasova da bi se poništio predsednikov veto.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak