Region u šoku: Otišao je kralj

Mondo 17.02.2019 21:47
Region u šoku: Otišao je kralj


Pogibija 'kralja narodne muzike' u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj na naslovnim je stranama većine medija u regionu.Hrvatski "Jutarnji list" objavljuje: "TRAGEDIJA POGINUO ŠABAN ŠAULIĆ" - U nesreći u Njemačkoj život izgubio 'kralj narodne glazbe', jedan od najpoznatijih folk pjevača na području ex Jugoslavije, navodi taj list.

"Večernji list" navodi da je Šaban Šaulić bio je popularni srpski pevač narodne muzike. "U toku bogate karijere od publike i od medija dobio je nadimak 'kralj narodne muzike'. Njegove pesme 'Dođi da ostarimo zajedno' i 'Dva galeba bela' smatraju se najboljim ikad otpevanim narodnim pesmama", navodi ovaj hrvatski list.

"Index.hr" iznosi detalje nesreće pozivajući se na medije u Srbiji i podseća da je reč o "kralju narodne muzike".

"Tokom duge karijere Šaulića su prozvali 'kraljem narodne glazbe', a njegovi hitovi pevaju se širom Balkana. Njegova porodica je u šoku, a brojni obožavatelji iz regije već se opraštaju od njega na društvenim mrežama."

"24sata.hr" na glavnoj strani donosi fotografiju Šabana Šaulića sa koncerta, potpisanu naslovom: "Odlazak kralja narodne muzike: Šaban Šaulić poginuo u nesreći."

Bosanskohercegovački "Dnevni avaz", takođe, na prvoj strani prenosi vest o smrti popularnog pevača, ali i izjavu još jedne legende narodne muzike Halida Bešlića: "Ne mogu da verujem, potresen sam, moj Šaban je poginuo".

Bešlić, navodi se dalje u tekstu, nije imao snage više da govori samo je još dodao: "Suvišno je bilo šta reći. Bio je dobar čovek i pevač".

"Šaban Šaulić, kralj narodne muzike koji je kroz svoje pjesme ostavio neizbrisiv trag", piše sarajevski "Klix.ba" i navodi:

"Vijest o smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića nevjerovatnom brzinom je odjeknula u svim državama bivše Jugoslavije ostavljajući brojne poštovaoce njegove muzike u nevjerici..."

Makedonske "Vesti", odnosno crnogorske "Vijesti" takođe prenose vesti iz Srbije o saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Nemačkoj i u kojoj je smrtno stradao poznati pevač.

Šaban Šaulić rođen je 1951. godine u Šapcu, muzikom je počeo da se bavi 1969. Ubrzo je stekao popularnost koja nije bledela do smrti. Iza sebe je ostavio suprugu Gordanu i troje dece – sina Mihajla i kćerke Sanelu i Ildu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak