Panika u Makedoniji: Uhapšeno 20 terorista ISIS-a, policija i dalje u pripravnosti

Telegraf 16.02.2019 15:21
Panika u Makedoniji: Uhapšeno 20 terorista ISIS-a, policija i dalje u pripravnosti


Makedonska policija je u sinoćnoj akciji uhapsila oko 20 članova Islamske državeU jučerašnjoj akciji MUP Severne Makedonije uhapšeno je dvadesetak pripadnika radikalnih struktura ISIS koji su planirali terorističke napade u ovoj državi, ali su u tome na vreme bili sprečeni, doznaje skopski portal 24 Info.

Prema nepotvrđenim informacijama portala, policijska akcija je bila izvedena juče ujutro oko 5 časova u više gradova Severne Makedonije, a zaplenjena je i velika količina pešadijskog oružja.

Policija je sinoć saopštila da je nakon dobijenih saznanja od partnerskih zemalja bio sprečen teroristički napad radikalnih struktura ISIS u Republici Severnoj
Makedoniji.

- Nakon dobijenih naredbi, na nekoliko lokacija na teritoriji države bili su izvršeni pretresi pri čemu su oduzeti predmeti i uređaji koji su povezani sa mogućim napadom. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da deluje i sprovodi mere i aktivnosti u cilju osiguranja bezbednosti građana -  stajalo je u šturom saopštenju MUP.

Neposredno nakon ovog saopštenja ogalasila se i američka ambasada u Skoplju upozoravajući svoje državljane da budu oprezni i obazrivi.

Početkom avgusta prošle godine, u antiterorističkoj akciji "Ćelija", makedonska policija je u saradnji sa partneriskim službama uhapsila sedmoricu makedonskih državljana koji su se borili u Siriji i Iraku.

Tadašnje hapšenje je bilo nastavak predhodne dve antiteroristićke akcije "Ćelija 1" (avgust 2015. godine) i "Ćelija 2" (juli 2016. godine).


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak