Đukanović: Neću podneti ostavku

B92 15.02.2019 02:05
Đukanović: Neću podneti ostavku


Crnogorski predsednik Milo Ðukanović poručio je da neće podneti ostavku, iako bi, kako je rekao, to jedan deo javnosti Crne Gore u ovom trenutku želeo.Đukanović, koji se poslednjih sedmica našao na udaru teških optužbi nekada prijatelja, savetnika i saradnika, predsednika Atlas Grupe, Duška Kneževića, poručio je večeras da ne namerava da podnese ostavku.

U emisiji “Ukrštene riječi” Prve tv Crne Gore, Ðukanović je odgovarao na pitanja novinara četiri crnogorska medija, i tom prilikom ocenio da afera Atlas ima dva cilja, od kojih je prvi da se Knežević zaštiti od evidentne krivične odgovornosti.

"Pokušao je da se zaštiti na raznim adresama, pa i kod mene, ali sam mu odgovorio da mu ne mogu pomoći", rekao je Ðukanović.

Drugi, kako kaže, i važniji cilj je pokušaj da se afera stavi u funkciju uznemirenja javnosti i izazivanja uličnih protesta, odnosno smene vlasti na ulici.

"Knežević je iskorišćen samo kao povod prvih par dana, nakon toga je ona partijska, medijska i NVO mašinerija preuzela stvari i pokušavaju da ostvare svoj cilj - da promene vlast u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

Crnogorski predsednik je rekao da na optužbe Duška Kneževica nije odmah odgovarao, "cuvajuci funkciju predsednika Crne Gore".

On je kazao da je podneo dve tužbe protiv Duška Kneževića i njegovih banaka, kao i krivičnu prijavu.

"Izmirio sam navodni dug koji sam imao prema Atlas banci i podneo tužbu zbog nezakonitog postupanja u tom slučaju, jer nisam želeo da Duško Knežević izmiruje taj navodni dug", rekao je Đukanović dodavši da sumnja da je taj dug ikada postojao.

On je ponovio da je kredit kod Pireus banke 2007. godine uzeo i zatim ga vratio prema zakonu.

U emisji koja je trajala više od dva sata Ðukanović je poručio da nema nameru da podnese ostavku, ne zato što je vlastoljubiv, već da se radi o kontinuitetu borbe za vrednosti za koje se bori poslednjih 20 godina.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak