5 jednostavnih načina za uređenje iznajmljenog stana

Moj Enterijer 14.02.2019 13:57
5 jednostavnih načina za uređenje iznajmljenog stana


Ako živite u iznajmljenom stanu ili kući, znajte da i od tog prostora možete napraviti komforan, udoban i topao dom, koji ćete voleti kao da je vaš...Veliki broj ljudi iznajmljeni stan prihvata zdravo za gotovo, odnosno smatra da u njemu stvari, raspored nameštaja i aksesoari moraju izgledati onako kako su izgledali u trenutku useljenja. Iapk, ako vašem iznajmljenom stanu fali ličnosti, znajte da se ne morate pomiriti sa tim, već u njemu veoma lako možete stvoriti ambijent u kom ćete uživati, bez trajnog remećenja njegovog izgleda, što u većini slučajeva nije dozvoljeno.

Od tapeta koje se lako skidaju, preko tepiha i izobilja zelenila, dizajneri nam otkrivaju pet koraka uz pomoć kojih možete personalizovati bilo koji prostor i stvoriti oazu u svom istinskom stilu.  

2. Magija tepiha

Jedan predmet koji može transformisati izgled cele jedne prostorije jeste tepih. Bez obzira na kvalitet nameštaja i dekoracije koje jedna soba poseduje, dodavanjem tepiha, ona dobija svoj kompletirani karakter i odiše toplinom. Ako ne možete mnogo raditi u svom iznajmljenom stanu, tepih je sjajna solucija za vas. Pored toga, možete ga poneti sa sobom kada budete menjali stan! Pokušajte kreiranje slojeva tepisima – uzmete jednobojni itison i na njega stavite manji, akcentni tepih, kako biste kreirali odeljke jedne prostorije i istakli svoj lični stil. 

3. Poigrajte se tekstilima

U iznajmljenom stanu lako možete promeniti tepihe, zavese, ćebad, stonjake, tapiserije, jastučnice... na ovaj način, veliki ili mali prostor možete učiniti svojim, a da pritom ne potrošite mnogo novca. Koristite stilove koji se vama dopadaju i zabavite se dok dekorišete. 

4. Svežina kao apsolutni pobednik

Kada dekorišete iznajmljeni stan, pored porodičnih fotografija i vama dragih sitnica, sveže cveće i biljke vam mogu pomoći da stvorite prostor kao iz bajke. Zelenilo i šareno cveće odmah podižu raspoloženje jedne prostorije, bilo da se radi o kuhinji, spavaćoj sobi, hodniku ili dnevnom boravku. Postoji veliki broj biljaka koje zahtevaju minimalno održavanje, tako da svako može pronaći ono što mu najviše odgovara i stvara najmanje muke. 

5. Lepota otvorenog prostora

Ako je deo vašeg iznajmljenog stana ili kuće dvorište ili terasa, iskoristite ih. Kada dođu topliji dani, verovatno ćete poželeti da makar jutarnju kafu ili poslepodnevno osvežavajuće piće popijete na otvorenom prostoru. Za ovaj deo vašeg doma važe ista pravila koja važe za enterijer. Dodajte mu stolice, stolove, stonjake i ukrase koji nisu skupoceni i koje možete poneti sa sobom ako se preselite. Kreirajte prostor koji odiše vašom ličnošću i dozvolite sebi da se opustite i uživate. IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak