Besplatan ulaz u Istorijski muzej Srbije

Blic 14.02.2019 12:14
Besplatan ulaz u Istorijski muzej Srbije


Besplatan ulaz u Istorijski muzej Srbije povodom Dana državnosti i rođendana



Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će Istorijski muzej Srbije i ove godine uzeti učešće u proslavi Dana državnosti i omogućiti individualnim posetiocima besplatan ulaz na aktuelne izložbe u petak i subotu (15. i 16. februara), kao i u sredu 20. februara, povodom obeležavanja 56–godišnjice osnivanja Muzeja, saopšteno je juče iz ove ustanove kulture.

U izložbenom prostoru Muzeja na Trgu Nikole Pašća posetioci mogu da vide veliku multimedijalnu izložbu „Kraj Velikog rata 1917–1918” upotpunjenu tematskim izložbama „Đorđe Čarapić Fusek, sekretar Kancelarije kraljevskih ordena – Život i delo” i „Znamenja Prvog svetskog rata iz zbirke Istorijskog muzeja Srbije”, kao i nedavno otvorenu gostujuću izložbu Centra za primenjenu istoriju „Spašavanje Srbije: američka misija i epidemija tifusa u Srbiji 1915”. Više informacija o izložbama na sajtu muzeja.

Jedna od pomenutih izložbi "Spašavanje Srbije: američka misija i epidemija tifusa u Srbiji 1915." otvorena je u ponedeljak 11. februara u izložbenom prostoru muzeja na Trgu Nikole Pašića.

Po rečima autora dr Milovana Pisarija izložba predstavlja deo istoimenog istraživačkog projekta, koji za cilj ima upoznavanje javnosti sa važnim događajem koji je promenio istorijski tok u Srbiji i svetu u periodu Prvog svetskog rata. Domaća javnost je u prilici da vidi arhivska dokumenta, fotografije, novinske članke i prateće tekstove koji svedoče o epidemiji tifusa i dolasku stranih medicinskih misija u Srbiju, sa posebnim osvrtom na američku misiju. Izložbu prati istoimeni katalog.

Izložba je otvorena do 28. februara. Izložba je do sada gostovala u Šapcu, Boru, Novom Sadu i Užicu. Projekat je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Srbiji.

U nedelju 17. februara Muzej neće raditi.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak