Kongres SAD protiv vojne intervencije u Venecueli

RTS 14.02.2019 10:20
Kongres SAD protiv vojne intervencije u Venecueli


Američki kongres neće podržati američku vojnu intervenciju, uprkos izjavama predsednika Donalada Trampa o takvoj mogućnosti, izjavio je predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD Eliot Engel."Zabrinut sam zbog predsednikovog zveckanja oružjem. Želim da budem jasan pred svima, vojna intervencija nije opcija", rekao je Eliot Engel na početku saslušanja pred Odborom na temu političke situacije u Venecueli, prenosi Rojters.

Engel je upozorio na moguće negativne efekte na građane Venecuele zbog odluke SAD da uvedu sankcije državnoj naftnoj kompaniji PDVSA, kako bi ograničile pristup predsedniku Nikolasu Maduru prihodima od nafte.

"Podržavam potrebu da se na ovaj način pritisne Maduro, ali Bela kuća mora da uzme u obzir moguće posledice tih sankcija na venecuelanski narod ako Maduro ne napusti funkciju u narednim nedeljama", rekao je predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD.

Predsednik Donald Tramp je u nedelju izjavio da ne isključuje mogućnost upotrebe američkih oružanih snaga u Venecueli.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara da je Rusija protiv svake upotrebe sile u Venecueli, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak