Obrt u istrazi smrti mladog rukometaša: Priveden taksista

Alo 13.02.2019 20:43
Obrt u istrazi smrti mladog rukometaša: Priveden taksista


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru su uhapsili M. V. (1973) iz okoline Apatina, osumnjičenog za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo dvadesetogodišnji mladić.Sumnja se da je on, na raskrsnici puteva Sombor – Stapar Prigrevica, 10. februara, oko 3.30 časova, upravljajući taksi vozilom marke „opel“, udario pešaka, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. On je, kako se sumnja, pobegao sa mesta nesreće, a policiji prijavio da je našao beživotno telo mladića.

Po nalogu tužilaštva, M. V. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi, biti priveden tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru.

Podsećamo, beživotno telo Gojka Grozdanića (20) iz Prigrevice pronađeno je pored puta Prigrevica-Stapar, kod skretanja za Prigrevicu, nadomak Apatina. Ležao je u lokvi krvi sa povredama glave.

Taksista je rekao da je slučajno primetio telo mladića na putu.

- Moj Gojko je sanjao da kupi kola. Dve nedelje nije izašao iz kuće. Spremao mi je hranu. Otišao je sa društvom na neku svirku u obližnji Stapar, a sad mi javljaju da je mrtav - pričao je ubrzo nakon tragedije otac Mile Grozdanić iz Prigrevice kod Apatina.

Trošna vojvođanska kuća u selu odzvanjala je od plača roditelja, brata Strahinje i drugara Gojka Grozdanića, koji je pronađen mrtav. Porodica je tražila istinu, koja tek sada može biti utvrđena.

- Gojko nije mogao da ide pored puta jer je bilo blato od kiše i snega. Put je asfaltiran, ali uzan, a bila je velika magla. Verovatno je Gojka neko pokupio i pobegao, ali da sačekamo istragu - pričali su Gojkovi drugari.

- Čuli smo da ima dosta povreda, ali da mu telefon nije polomljen. Bratu je uveče javio da kreće kući peške. To je bilo ko ponoći, a pronašli su ga oko 4 sata ujutru - priča otac.

- Samo želimo da se utvrdi istina kakva god da je - govorili su ukućani.

Gojkovi roditelji su razvedeni. Gojkov brat je čim je saznao za tragediju pozvao majku Irenu Ciger da dođe.

- Trebalo je da ide sa mnom u Slovačku, tamo radim. Hteo je i on da ide za zaradi neki novac. Želja mu je bila da kupi automobil. Da ga je sad imao, sigurno bi došao čitav kući - pričala je majka Irena


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak