Jeremić: Vlast će protiv nas koristiti sva sredstva

Danas 13.02.2019 22:23
Jeremić: Vlast će protiv nas koristiti sva sredstva


Predsedavajući opozicionog Saveza za Srbiju i članice Saveza Narodne stranke Vuk Jeremić ovih dana poručuje javnosti da će predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić sasvim sigurno pokušati da zaustavi širenje protesta po Srbiji tako što bi sa nekim od lidera opozicije sklopio tajni dogovor.Prema njegovim rečima, Vučić je komunikaciju sa nekim iz opozicije već uspostavio. Od lidera SZS juče nismo dobili komentar na ove Jeremićeve izjave, ali, kako nezvanično saznajemo, Jeremićevi istupi prave problem i zabunu i opoziciji i građanima koji protestuju pa će o ovoj temi lideri SZS razgovarati krajem nedelje.

S obzirom na to da Jeremić ne navodi imena, već samo svoja nepotvrđena saznanja, u koje, kako sam kaže, odbija da veruje, postavlja se pitanje čemu takve izjave. Jeremića smo pitali na koje lidere opozicije misli, da li na neke iz Saveza ili van njega, zašto o tome govori ako nije spreman javnosti da kaže sve što zna.

– Dobio sam iz kredibilnog izvora informaciju da je došlo do telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i jednog od ljudi iz opozicije. Nisam do sada mogao da neupitno utvrdim njenu istinitost i zato odbijam da uprem prstom u bilo koga. Ali razlog zbog kojeg sam odlučio da otvorim ovu temu u javnosti je to što sam ubeđen da Vučić pokušava i da će tek pokušavati da uspostavi paralelne kanale komunikacije sa opozicijom. Ukoliko je do telefonskog kontakta sa nekim već došlo, takvu bi komunikaciju trebalo u korenu saseći – zato sam rekao ono što sam rekao – navodi Jeremić za Danas.

Kako dodaje, „nalazimo se u prelomnoj fazi borbe protiv režima, koji neće prezati da protiv nas upotrebi sva sredstva“.

– Ne smemo zato pokazivati bilo kakve znake koji oni mogu protumačiti kao slabost. Moramo biti apsolutno jedinstveni i čvrsti – kaže Jeremić.

IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak