Ovacije na premijeri: 'Šavovi' pokorili Berlin

Danas 13.02.2019 16:24
Ovacije na premijeri: 'Šavovi' pokorili Berlin


Pred rasprodatom dvoranom Kino Internacionala u Berlinu su ponedeljak veče održana je svečana premijera filma 'Šavovi'reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.– Na crvenom tepihu Panorame Berlinskog filmskog festivala bili su glumci filma, pored Snežane Bogdanović, i: Jovana Stojiljković, Marko Baćović, Pavle Čemerikić, reditelj Miroslav Terzić, producenti Uliks Fehmiu i Milena Trobozić Garfield, scenaristkinja filma Elma Tataragić i snimatelj Damjan Radovanović. Publika je dugim aplauzom i ovacijama pozdravila sve prisutne učesnike filma „Šavovi,“ a nakon premijernog prikazivanja, reditelj i ostatak ekipe odgovarali su sa scene na pitanja publike.

Veliko interesovanje izazvala je i konferencija za medije koja je trajala preko 50 minuta zbog velikog broja pitanja koja su imali novinari. Jutarnja projekcija za predstavnike stranih i domaćih medija završila se dugotrajnim aplauzom prisutnih. Film „Šavovi“ inspirisan je istinitom pričom jedne od majki nestalih beba.

„Nakon niza godina, moja želja da snimim ovaj film je krenula da se ostvaruje kad sam upoznao Drinku Radonjić, čija me skromnost i hrabrost razoružava. Hvala Drinka. Takođe sam imao sreću da radim sa sjajnom glumačkom ekipom i saradnicima od samog početka. Još tokom rada na scenariju sa Elmom Tataragić, želeo sam da ulogu Ane igra Snežana Bogdanović. Snežana je ispred kamere postala druga osoba, ne štedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani i da u tom procesu ponekad gotovo povredi sebe. Potpuno predavanje. Drug, borac i veliki glumac“, rekao je Terzić.

Odmah posle premijere u Berlinu, „Šavovi“ će imati nacionalnu premijeru 1. marta, na ovogodišnjem Festu, posle čega će, od 14. marta, ući u redovnu bioskopsku distribuciju i započeti svoje prikazivanje na filmskim festivalima u zemlji i svetu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak