Zakon 'gasi' kombi

Novosti 12.02.2019 21:54
Zakon 'gasi' kombi


U subotu novi protest prevoznika u BeograduOD 1.000 kombi prevoznika samo mali broj će "preživeti" novi Zakon o saobraćaju. Dok nas neko ne sasluša, omogući nam da radimo i pošteno zarađujemo, mi nemamo drugog izbora sem da nastavimo sa protestnim vožnjama.

To u ime Udruženja prevoznika kombi vozila Srbije kaže Ilija Džikić, najavljujući novi skup i protestnu vožnju nezadovoljnih vozača kombija danas u Beogradu. Ovoga puta, očekuje da vozače iz cele Srbije podrže i kolege iz okolnih zemalja, pa čak i iz Italije, Austrije... Vozači kombija traže da ih primi ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović jer, tvrde "zakon nije uopšte primenjiv u praksi".

- Zakon kaže da limo servis mogu da obavljaju vozila duža od sedam metara. Zatim vozila od istorijskog značaja starija od 30 godina. Njima ne treba ni tahograf ni vozač sa D1 kategorijom - objašnjava Džikić.

Problem nastaje kod ostalih odredaba Zakona koji sa odnosi na većinu dosadašnjih "pružalaca usluga ovog tipa".

- Dozvoljeno je da se obavlja limo servis i putničkim automobilom čija kataloška vrednost ne može da bude manja od 25.000 evra - kaže Džikić. - Ni njima ne treba doduše tahograf ni D1 kategorija (svi voze sa B kategorijom), ali zato vlasnici vozila "7+1" ili "8+1" dakle kombija, mogu da se slobodno parkiraju.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak