Opozicija nastavlja bojkot

Novosti 12.02.2019 09:40
Opozicija nastavlja bojkot


SzS i ligaši u ponedeljak nisu ušli u skupštinske klupe. Deo opozicije samo će držati konferencije za medije u holu parlamentaKLUPE rezervisane za poslanike Saveza za Srbiju i LSV u skupštinskoj sali u ponedeljak su ostale prazne, jer su se predstavnici dela opozicije odlučili da bojkotuju parlament. Oni će dolaziti u zakonodavni dom, držati konferencije za novinare, ali neće učestovati u plenumu.

Poslanici SzS Goran Ćirić (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke i samostalni parlamentarac Jovan Jovanović razvukli su u ponedeljak u skupštinskom holu transparent s protesta "Jedan od pet miliona". Naveli su da je bojkot deo političkog programa, odnosno "Sporazuma sa narodom", i pozvali vlast da se povuče.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da poslanici SzS nastavljaju da bojkotuju obaveze, ali da se ne odriču plata i paušala:

- Oni samo neće da rade, i vidi se da se taj pelcer Dragana Đilasa primio. Naučio ih je da uzimaju pare a da ne rade. Laž je da izborni uslovi nisu fer. Zakon o izboru poslanika je usvojen pre 19 godina. Ako hoće izbore, neka kažu, verujem da ćemo im izaći u susret. Nikad više medijskog mraka nije bilo nego kad su oni bili na vlasti.

Lider socijalista Ivica Dačić poručio je da vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine za svoju budućnost:

- Nemaju nikakav program o najvažnijim pitanjima, poput EU i KiM, a vlast ogovaraju u inostranstvu. Ogovaranje svoje zemlje nikada ništa dobro nije donelo. Oni koji mrze vlast ne bi trebalo da mrze i državu.

Prilikom nedavnog boravka u Briselu, lideri SZS Dragan Đilas i Vuk Jeremić domaćinima su objasnili da ima različitosti u opozicionom pokretu, ali "da nema opasnosti da Srbija skrene sa puta EU". Ipak, prvi čovek Dveri Boško Obradović više puta je isticao da je protiv ulaska naše zemlje u EU.

Inače, poslanik DS Aleksandra Jerkov dostavila je u ponedeljak, na sednici Odbora za obrazovanje, ministru prosvete Mladenu Šarčeviću spisak sa imenima 1.500 profesora Univerziteta koji su podržali proteste. Poručila mu je da pročita imena ljudi koje je "ponizio i omalovažavao". Martinović je odgovorio da poštuje svačije mišljenje, ali da je reč o falsifikatu, jer je pronašao 35 imena koja se ponavljaju.

OGRAĐIVANjE OD NOGA

LIDER Dveri Boško Obradović ogradio se u ponedeljak od stranačkog kolege Srđana Noga koji je nosio maketu vešala na protestima i dodao da će snositi posledice zbog tog poteza. Ovo je drugi put da Obradović reaguje na ponašanje Noga. To je učinio i prošle godine, kada je partijski saborac poručio da Anu Brnabić treba obesiti na Terazijama ako je parafirala Dablinski sporazum o migranitima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak