Mihajlović: Lično sam za izbore, ali nismo o tome razgovarali

RTV 11.02.2019 22:37
Mihajlović: Lično sam za izbore, ali nismo o tome razgovarali


Potpredsednica vlade i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da se ni na jednoj sednici organa stranke još uvek nije razgovaralo o vanrednim parlamentarnim izborima, a da je ona, lično, uvek za izbore, jer su oni najbolje rešenje ako postoji bilo kakva sumnja na bilo kakvu vrstu legitimiteta.Mihajlovcih je za TV Prvu, na pitanje o kampanji predsednika Aleksandra Vučića "Budućnost Srbije", rekla da to nije predizborna kampanja, te da je normalno da predsednik ide kroz Srbiju i pokazuje šta je urađeno.

Kako je rekla, kada se govori o pružnim prelazima, konkretno o pojedinim prelazima u Nišu koji su neobezbeđeni, građani mogu da kažu - "na šta to liči, oni ništa ne rade".

"Onda ja vama kažem da ulažemo 260 miliona evra u Niš, da sklonimo kompletno prugu i da uradimo novu. Moramo negde da pokazujemo ljudima šta smo uradili", rekla je ona.

Mihajlović je navela da možda nije loše da građani još jednom kažu da li veruju u sve što SNS radi ili smatraju da neko drugi možda može bolje.

"Lično, ja jesam jesam za izbore, ali nismo o tome razgovarali još uvek", rekla je ona.

Komentarišući najavu dela opozicije o bojkotu eventualnih vanrednih izbora, Mihajlović je rekla da bojkot u bilo čemu nije način da se dođe do rezulatata.

"Možda grešim i možda sam naivna, ali nikad ništa nisam bojkotovala. Ja posmatram sa lične pozocije, uvek se borim da se pokažem znanjem, radom, argumentima... Milim da to nije način, ali to je njihov stav i način političke borbe, a svako ima svoj način političke borbe", rekla je Mihajlović.

Istakla je i da treba imati u vidu da nije lak period za Srbiju, odnosno da se mora voditi računa o svemu što se dešava na KiM, odnose sa Prištinom, da li će se nastaviti dijalog i da li će biti ukinute takse.

"Puno je faktora koji mogu na to utiču, ali ako građani jednog trenutka nisu zadovoljni, onda smo uvek za to da to proverimo", rekla je Mihajlović.

Na pitanje da li su faktor i protesti, Mihajlović je da tu pravi razliku između građana i opozicije koja se krije iza građana.

"Ne zelimo da razgovaramo sa opozicijom, želimo da da čujemo šta nam govori narod. Imate manipulaciju građanima. Imate opoziciju koja se zaklanja iza mrtvog Olivera Ivanovića, iza građana. Ne mislim da su svi izmanipulisani, ali ima toga itetako", rekla je ministarka.

Navela je da bi, "ako imamo opoziciju", volela da čuje šta su njihovi predlozi, u ekonomiji, infrastrukturu...

"Za mene nije predlog - sklonite se s vlasti. Nije sporno, imaćemo izbore, pa ćemo se skloniti, ali da vidimo da li ima konkretnijih predloga. I mi smo bili opozicija, ali smo imali argumente, šta nije dobro i šta da se uradi da bude bolje. Nije nam na konferencijama bila poruka - vešala, sklonite se, zdravo, nemamo predlog", rekla je Mihajlović.

Podvukla je da se sa razgovara sa građanima i da je vlada uvek razgovarala, jer bez razgovora nema rešenja problema.

"Što se tiče građana, vlada je uvek tu. Što se tiče opozicije - o čemu da razgovaramo?", upitala je ona.

Na pitanje da li bi možda o izbornim uslovima, Mihajlović je konstatovala da su izborni uslovi isti 19 godina, te da je prethodna vlast birana po istim izbornim uslovima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak