Jeziva ispovest na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića

Alo 11.02.2019 14:54
Jeziva ispovest na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića


Ovog puta, na ročištu, u ulozi svedoka pojavila se majka Miloša Vojinovića, Smilja Šćepanović.Suđenje Milošu Delibašiću, Saši Cvetanoviću, Goranu Bojaniću i Milošu Vojnoviću, koji su članovi kriminalne grupe optužene za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, u centru Beograda u aprilu 2013. godine, kao i likvidaciju Miloša Vidakovića u julu iste godine u Budvi, održano je danas u Specijalnom sudu. U ulozi svedoka pojavila se majka Miloša Vojinovića, Smilja Šćepanović.

- Moj sin je posebno vezan za mene i uvek mi je sve pričao, čak i sve zločine koje je počinio. Rekao mi je i za ubistvo Vidakovića u Budvi. Kada je otišao u Budvu, nije mi se javio 15 dana, što je bilo čudno jer smo se mi čuli četiri do peta puta dnevno. Otišla sam kod Ušketa i rekla sam da ću prijaviti policiji nestanak svog sina, ako se on ne pojavi za dva dana. Miloš je stvarno došao za dva dana - rekla je Miloševa majka Smilja.

Kako je Smilja Šćepanović rekla, "Delibašić je manipulator" jer je na različite načine kontrolisao i upravljao njenim sinom Milošem Vojinovićem.

- Oni su doveli Katića kad su ga oteli u moj stan, a meni rekli da izađem napolje. Kada sam se vratila, dali su mi 500 evra i rekli da očistim stan. Videla sam da se tu nešto desilo, čaršavi su bili navučeni preko prozora. Očistila sam stan, morala sam da zaštitim sina. Oni su mi dali te pare da uklonim dokaze - navela je u svom svedočenju Vojinovićeva majka.

Njen sin Miloš Vojinović je taj zločin priznao i dobio tri godine i 10 meseci zatvora. A prema svedočenju njegove majke, ima još krivičnih dela u kojima su učestvovali, ali to još nije otkriveno.

- Ja sam terala mog sina da prijavi u policiji sve što je uradio, da ga Delibašić ne bi sve više uvlačio u taj kriminal. Ko zna šta bi se sve desilo da me nije poslušao - rekla je pred porotom Smilja.

Delibašić je posle ovoga tražio da postavi pitanja majki Miloša Vojinovića i sudija ga je upozorio da pazi šta priča jer razgovara sa damom. Delibašić je na tu konstataciju imao pitanje:

- Dama kažete? Pa i njen muž je znao da se ona bavila prostitucijom u Italiji za 11.000 lira - rekao je kroz smeh Delibašić.

Miloš, kog je Smilja nazvala manipulatorom sve vreme se smejao dok je ona svedočila i dobacivao. Ona je prvi put svedočila 2014. godine i tada nije htela da ispriča sve jer se, kako kaže, bojala Delibašića koji joj je navodno pretio. Miloš je više od mesec dana bio na slobodi, a onda je odlukom Apelacionog suda vraćen u pritvor i tada je započeo štrajk glađu.

- Hteo sam da vam kažem, ja ću da započnem štrajk glađu - rekao je Delibašić i dodao da je o svom slučaju obavestio Ujedinjene nacije, tvrdeći da su ga iz te organizacije već kontaktirali.

Podsetimo, prvom presudom, on je bio oslobođen optužbi, ali je ta presuda ukinuta i postupak vraćen na početak.

Podsetimo, na optuženičkoj klupi su Miloš Delibašić, Saša Cvetanović, Goran Bojanić i Miloš Vojnović, dok su Slaviša Novaković i Ratko Koljenšić u bekstvu.

- Zasnovao sam vanbračnu zajednicu. Ranije je bilo nekih problema, sada je opet tu, živimo zajedno - rekao je Delibašić i zamolio da sud dopusti njegovoj supruzi Mirjani Đerić, koja je na spisku svedoka, da sedi u publici.

- Ona će se pozvati na pravo da ne svedoči. Je l' može da uđe, da je gledam? - pitao je Delibašić početkom godine u sudnici.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak