U okolini Betanije sakupljeno preko 100 džakova smeća

Moj Novi Sad 11.02.2019 14:50
U okolini Betanije sakupljeno preko 100 džakova smeća


Više od stotinu džakova smeća prikupljeno je danas u kvartu oko novosadskog porodilišta, čime je zvanično pokrenuta akcija 'Zelene brigade čiste gradove od smeća' koju je organizovala Zelena stranka.Kako se navodi u saopštenju te političke partije, u prvoj akciji "Zelenih brigada", koja je simbolično počela kod novosadske Betanije, gde se godišnje rodi oko 7.000 beba, učestvovalo je preko 100 volontera i članova Zelene stranke, okupljenih u "Zelene brigade".

- Količina đubreta koju ostavljamo za sobom je zaprepašćujuća. Činjenica da smo za svega sat vremena u delu jednog gradskog kvarta sakupili 100 džakova smeća ukazuje da naš odnos prema životnoj sredini pod hitno mora da se promeni. "Zelene brigade" su važne. "Zelene brigade" su nadstranački projekat koji je okrenut zdravijoj budućnosti našeg grada i naše dece – rekao je po završetku prve akcije Zelenih brigada Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.

Volonteri koji su učestvovali u akciji kažu da podržavaju stav Zelene stranke – da ni najorganizovanije komunalne službe ne mogu očistiti sve površine koje koriste gađani ako se ne vodi računa o zajedničkoj higijeni i ako smeće baca ko gde stigne.

- Na zelenim površinama u Novom Sadu ima više od 20 tona otpada. Zato je neophodno da se pored volontera i aktivista Zelene stranke uključe i građani. Samo tako ćemo naše gradove očistiti i urediti i sačuvati prirodu od svog pogubnog uticaja, jer nam je važna i edukacija građana. Ako se više njih pridruži Zelenim brigadama, biće i više ljudi koji će ličnim primerom uticati da smanjimo količinu zagađenja. Čistićemo zajedno da bismo sačuvali budućnost – istakao je Čabradi.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak