Obeštećenja za pukotine od 'Ada mola' samo za desetak kuća

Danas 11.02.2019 14:28
Obeštećenja za pukotine od 'Ada mola' samo za desetak kuća


Obeštećenja za pukotine na objektima nastale usled miniranja za izgradnju tržnog centra 'Ada mol' na opštini Čukarica može da očekuje najviše deset vlasnika od 66, i to oni iz Radničke ulice, rečeno je iz Zavoda za veštačenje i pre nego što je analiza nastalih oštećenja završena.Direktor Zavoda za veštačenje Vlada Sekulić izjavio je juče da će veštačenje oštećenja objekata u zoni radova tržnog centra „Ada mol“ biti završeno sledeće nedelje. Sekulić je za Prvu TV kazao da je veštačenje izvršeno na 66 objekata i da obeštećenje može da se očekuje za deset.

„Odgovorno tvrdim da jedina oštećenja koja su se mogla dogoditi od miniranja mogla su se desiti u pojasu Radničke ulice. Najugroženiji su objekti u Radničkoj iz tridesetih godina prošlog veka koji imaju pravo na oštećenje. Maksimalno će deset vlasnika moći da očekuje obeštećenje“, naveo je Sekulić.

On je istakao da će u toku sledeće nedelje biti završen celokupan elaborat i rezultati veštačenja.

Na pitanje šta je sa stanovima u Paštrovićevoj ulici i oštećenja na njima, kazao je da je tamo samo jedan stan imao oštećenje. „U nultom stanju su se pokazale isto pukotine, možda su se one povećale“, naveo je Sekulić.

Podsećamo, kada je pre godinu dana počelo miniranje dela zemljišta u sklopu radova na izgradnji tržnog centra „Ada mol“ brojni građani žalili su se da su im domovi su im uništeni zbog miniranja. Miniranje je trajalo nekoliko meseci tokom kojih se stena razbijala eksplozivom, nekoliko puta dnevno, kako su ukazivali stanari Radničke, Paštrovićeve ali i okolnih ulica. Oni su se u međuvremenu obraćali građevinskoj inspekciji, izvođaču radova firmi Gradina, ali umesto da se obustave radovi, dobili su jedino savet da podnesu privatne tužbe protiv investitora, te je pokrenuto veštačenje koje bi trebalo da se završi za nekoliko dana, kako je sada najavljeno.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak