Rasvetu skidaju posle Sretenja

Novosti 10.02.2019 19:48
Rasvetu skidaju posle Sretenja


Deo ukrasa stradao od jakog vetra, ali šteta veća zbog namernog uništavanja. Oštećenih kablova najviše bilo na Slaviji i u parkovima Manjež i Tašmajdan. Ove sezone je najveći broj polomljenih lampionaSVETILjKU u Ulici kneza Miloša oborio je vetar za vikend. Ona je sklonjena i neće ponovo biti montirana, jer je još malo vremena ostalo do potpunog uklanjanja praznične rasvete.

Prema rečima Aleksandra Cincar-Poposkog, direktora JP "Javno osvetljenje", ukrasi će najverovatnije, kao što je bila praksa prethodnih sezona, biti demontirani posle Sretenja, ali konačnu odluku doneće Sekretarijat za energetiku.

Zbog namernog uništavanja novogodišnje rasvete, tokom ove zime, nadležni su podneli četiri krivične prijave protiv nepoznatih huligana. Osnov za krivično gonjenje jeste izazivanje opšte opasnosti i naneta materijalna šteta, potvrdio je Cincar-Poposki.

Prema njegovim rečima, neuporedivo je veći broj ukrasa koji su devastirani u odnosu na oštećene zbog vremena.

- Srušenih, zgaženih i isečenih kablova najviše je bilo na Slaviji, u prakovima Manjež i Tašmajdan - kaže on.

Nijedne sezone do sada nije zabeležen ovoliki broj uništenih ukrasa. Šteta je velika, a računi će biti svedeni tek kada rasveta bude skinuta i poslata na repariranje.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak