Vučić nastavio kampanju 'Budućnost Srbije'

Politika 10.02.2019 14:42
Vučić nastavio kampanju 'Budućnost Srbije'


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju „Budućnost Srbije” obilaskom Južnobanatskog okruga, a prva tačka je Opovo.U tom mestu obišao je Dom zdravlja u kojem je zaposleno 70 ljudi, od kojih 20 lekara specijalista.

Ispred Doma zdravlja predsednika je dočekao veliki broj meštana Opova i zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je, kako je rekla direktorka Sofija Popović, 2014. godine imala dug 105 miliona dinara.

Popović je za Tanjug rekla da su od 2015. godine, pa u naredne dve, kompletno renovirane tri ambulante u Domu zdravlja, dobijen je novi sanitet od sredstava lokalne samouprave.

Kaže i da su aplicirali kod vladine Kancelarije za javna ulaganja za digitalni rendgen, ultrazvuk i još jedan sanitet, koji im je potreban za pružanje usluga meštanima Čente, kojima je bliži DZ u Opovu, od onog u Zrenjaninu.

Posetu Južnobanatskom okrugu predsednik Vučić će nastaviti obilaskom dela izgrađenog puta Opovo - Debeljača, a zatim će posetiti i Banatsko novo selo, Vršac, Belu Crkvu, Kovin i Pnačevo.

Vučić je kampanju „Budućnost Srbije” započeo u četvrtak dvodnevnom posetom Pčinjskom okrugu.

Kako je ranije najavljeno, u okviru kampanje predsednik će obići 29 okruga.

Vučić sa poljoprivrednicima u Banatskom Novom Selu

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu, a nakon toga počeo razgovore sa poljoprivrednicima tog kraja.

Porodica Maksimović je predsednika dočekala na tradicionalan način, uz pogaču i so.

Gazdinstvo porodice Maksimović, koje se prostire na blizu 500 hektara zemljišta, poseduje 380 grla stoke, a godišnje proizvede oko 750.000 litara mleka.

Porodica se od 2003. godine bavi uzgojem stoke.

Vlasnici najavljuju proširenje kapaciteta za 150 junadi u tovu.

Sa predsednikom Srbije su i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Vučić je prethodno posetio opštinu Opovo, gde je obišao Dom zdravlja i deo izgrađenog puta Opovo-Debeljača.

Posetu Južnobanatskom okrugu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije”, nastaviće obilaskom Vršca, Bele crkve, Kovina i Pančeva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak