Zvezdin golman: Da nisam skočio u more - ubili bi me!

Mondo 09.02.2019 20:58
Zvezdin golman: Da nisam skočio u more - ubili bi me!


Grupa napadača prišla je u Splitu igračima Zvezde i tražila da skinu klupska obeležja. Usledili su udarci i beg Beograđana.Nekoliko sati posle skandala u Splitu, poznate su konkretnije informacije o tome koji vaterpolisti Crvene zvezde su napadnuti na rivi, dok su sedeli u kafiću.

Prema pisanju hrvatskih portala, njima su prišli huligani i zatražili da skinu klupske majice, a mnogo težih posledica nije bilo jer su trojica vaterpolista pobegla, a golman crveno-belih Aleksandro Kralj je skočio u vodu.

"Da nisam skočio u more ubili bi me", rekao je Crnogorac nakon dolaska policije i lekarske ekipe, prenosi hrvatski sajt "Gol".

Hrvatski sajt Indeks.hr navodi da su neki od okupljenih Splićana želeli da mu pomognu da izađe iz vode, dok su drugi uzvikivali: "Ipak je on četnik". Pre nego što je izašao iz mora, igrač je skinuo majicu Crvene zvezde i bacio je u more, dodaje hrvatski sajt.

Kralju je navodno "samo" razbijena arkada.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić osudio je skandalozan napad u Hrvatskoj.

"Napadnuti su u kafiću na rivi, (Aleksandro) Kralj je morao da skače u more, a ostala trojica su uspela da pobegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao", rekao je Jelenić Tanjugu.

Vaterpolo klub "Mornar" oštro je osudio današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu. Izjavu o tome dao je klupski sekretar, Vili Marinić.

"Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme, nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad", rekao je Marinić.

Marinić je rekao da VK Mornar žali što je došlo do toga nakon što, kako je naglasio, dva kluba 10 godina igraju zajedničku ligu po celom regionu, bez "ikakvih incidenata". Sličnih incidenata je, međutim, bilo i ranije, kada su vaterpolisti Partizana u jesen 2016. gvozdenim šipkama napadnuti u Zagrebu.

Splitska policija još nije pronašla napadače na vaterpoliste Zvezde.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak