Pančevačka bolnica se priprema za Vučića, da li je doček radna obaveza?

N1info 09.02.2019 20:23
Pančevačka bolnica se priprema za Vučića, da li je doček radna obaveza?


Tačno 29 okruga za 30 dana - tako izgleda plan predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, a nakon što je završio dvodnevnu posetu Pčinjskoj, u nedelju kreće u posetu Južnobanatskoj oblasti. Pored Vršca, na mapi kampanje je Kovin, Opovo, Bela Crkva i Pančevo, gde bi šef države, između ostalog, trebalo da obiđe i bolnicu.Uoči posete, na društvenim mrežama pojavile su se navodne instrukcije za zaposlene i članove Saveta za zdravstvo, u kojima se navodi da je prisustvo na dočeku predsednika - radna obaveza. Nadležni u bolnici i direktor - bez odgovora na upite N1.

Nakon juga - "Budućnost Srbije" nastavlja se u južnom Banatu. Sledeća stanica Aleksandra Vučića na turneji po zemlji je Pančevo, a zatim i Vršac. Iako na zvaničnom sajtu Grada Pančeva nema informacija o tome da u posetu dolazi najviši zvaničnik u zemlji i ujedno predsednik najveće stranke, pripreme za obilazak, između ostalog i bolnice, koji je zakazan za nedelju su u toku.

Radnici užurbano čiste prostor oko bolnice. Međutim, pronela se vest na društvenim mrežama da će i radnici u pančevačkoj bolnici imati obaveze zbog dolaska predsednika države. Prvo je na Tviteru počela da kruži navodna  poruka direktora bolnice, Slobodana Ovuke, koju je uputio članovima Saveta za zdravstvo. "Poštovani članovi Saveta za zdravstvo, otkazujem obe akcije preventivnih pregleda za vikend. U nedelju dolazi predsednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, te je prioritet Saveta doček Predsednika!"

Na pitanje da li su tačni navodi da će sve akcije preventivnih pregleda biti otkazane tokom predstojećih dana vikenda - od nadležnih u pančevačkoj bolnici muk. Nema ni potvrde ni demanta fotografija na kojoj se vidi poziv zaposlenima u bolnici, ispisan rukom, da desetog februara u 18 časova dođu ispred Upravne zgrade.

Uprkos upitu televizije N1 direktoru bolnice - odgovora nema. Slobodan Ovuka nije bio dostupan za komentar. Ni zaposleni u ovoj ustanovi nisu želeli pred kamere, ali kada se iste ugase - tvrde: rečeno im je da je doček predsednika Srbije ispred bolnice u nedelju - radna obaveza.

O pritiscima na zaposlene - želela je da posvedoči zdravstvena radnica koja se javila našoj televiziji, no iako je intervju bio zakazan, odustala je da o svom iskustvu javno govori.

Urednik portala Pančevo City navodi da aktuelna situacija nije novost i dodaje da je na delu gruba zloupotreba institucija.

"Nije to ništa novo, to se već dešavalo i prethodnih puta da se na različite načine mobilizuju zaposleni u javno-komunalnim preduzećima, najčešće, ali i u gradskoj upravi i ustanovama kulture čiji je osnivač Grad Pančevo, tako da se ljudi drže na "kratkom lancu", u strahu i u neizvesnoj sutrašnjici. Što jeste najbolji način ili ucenjivanja ili potkupljivanja podržavalaca ili simpatizera SNS-a. A to se sve dešava uz apsolutnu zloupotrebu i prenaprezanje javnih resursa", kaže Nenad Živković, urednik portala Pančevo City.

Pojedini lokalni mediji prenose da će tokom posete južnom Banatu Aleksandar Vučić obići "velike investicije", te da će razgovarati sa građanima na brojne teme. No, ipak, navode: o tačnom programu posete javnost, pa i građani Pančeva koji ga očekuju biće blagovremeno obavešteni.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak