Mikrohirurg: Dea je hrabra, biće dobro

Mondo 08.02.2019 14:21
Mikrohirurg: Dea je hrabra, biće dobro


Mikrohirurg koji je operisao voditeljku ovako opisuje operaciju i oporavak.Profesor doktor Marko Bumbaširević gostovao je u Jutarnjem programu Prve televizije, gde je opisao operaciju o kojoj priča cela Srbija. Bumbaširević je, zajedno sa čitavim timom sa VMA, voditeljki Dei Đurđević uspeo da spase ruku otkinutu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći

"Operacija je prošla odlično, ruka izgleda dobro. Ja sam vodio tim, i moram reći da je u početku izgledalo kao nemoguća misija. Zahvaljujem se kolegama što su me pozvali da mladoj osobi spasemo ruku, koja ne samo što je bila otkinuta već i opečena od trenja pri udesu," rekao je on.

Profesor Bumbaširević je pohvalio voditeljku Pinka i nazvao je "hrabrim pacijentom".

"Ona je pozitivna i lepo raspoložena, zaista moram da je pohvalim. Kod tako hrabrih pacijenata, i nemoguće je moguće. Nadam se da će sve biti u redu i da će povratiti dobru funkciju ruke, to je veoma važno za mladu osobu da bi mogla da nastavi da živi normalno," rekao je on.

Situacija odmah posle nesreće bila je strašna, a lekari su se vodili "zlatnim pravilom".

"Uvek gledamo – život, pre ekstremiteta. Dakle, spasti život, pa onda spasavati ekstremitet. Ali sve je dobro urađeno na licu mesta, kolege su sve pripremile pre operacije, i nadamo se najboljem. Deu čeka još operacija, kada je u pitanju funkcionalnost. I kada se kola slupaju, primeti se da su bila slupana, a ne kada je u pitanju ruka. Takav pacijent mora da se proprati, i da se pridržava uputstava lekara, a ona će se sigurno pridržavati," rekao je on.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak