Ovo je najjači prirodni antibiotik - uništava 30 bakterija

Kurir 06.02.2019 13:07
Ovo je najjači prirodni antibiotik - uništava 30 bakterija


Ovo je prirodni lek koji se od davnina upotrebljava; posebno su ga cenili u doba starih Grka kada se koristio za saniranje rana i lečenje disajnih puteva, u srednjem veku je bilo popularno širom Evrope kao sredstvo koje se borilo protiv infekcija.Danas je opštepoznato da je ulje divljeg origana najjači prirodni antibiotik i da se uspšeno bori protiv više od 25 vrsta bakterija, a agresivno napada i gljivice i viruse. Naučnici su dokazili i da je ulje divljeg origana je 337 puta jači antioksidans od zelenog čaja, 130 puta od limuna, 30 puta od belog luka.

"Čini se da se najviše koristi u terapiji kandide i upornih bakterijskih infekcija ešerihijom. Međutim, osim povoljnog dejstva na širok spektar bakterija i gljivica, ulje divljeg origana učinkovitim se pokazalo i u prevenciji virusnih oboljenja, kao jaka podrška imunom sistemu, zbog čega pomaže i prevenciji starenja i čak štiti od raka", objašnjava dijetetičar nutricionista Tanja Olajdžija, i dodaje koji je to sastojak koji ovo ulje čini "čudotvornim". 

"Ulje origana je jak antiseptik, antimikotik i prirodni antibiotik, a sva ova svojstva duguje aktivnoj supstanci - karvakrolu. Zavisno od vrste origana, postotak karvakrola je različit, 70 odsto je minimum koji može dovesti do terapijskog efekta, a pojedine vrste poput Origanum minutiflorum sadrže i preko 90 odsto ove supstance. Pri izboru ulja važan je postotak karvakrola, što viši, to je je ulje cenjenije".

Dakle, njegova primena je široka i obuhvata čitav niz zdravstvenih poteškoća, ali imajte na umu da se ulje origana ne sme koristiti na svoju ruku. Pre svega treba znati da je neophodno da se koristi u razblaženom obliku, čak i kada je namenjen za spoljašnju upotrebu.

 

Preporučena dnevna doza je do četiri kapi dnevno, a u posebnim situacijama može se koristiti i više, ali nikada u jednoj dozi istovremeno. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak