Šećer šteti zdravlju i lepoti

Novosti 05.02.2019 15:47
Šećer šteti zdravlju i lepoti


Činjenica je da je nemoguće sasvim izbaciti šećer iz ishrane, ali moguće je svesti ga na minimumNALAZI se u gotovo 90 odsto hrane, a toliko je loš za naše zdravlje, lepotu, energiju i raspoloženje na duže staze. Šećer, jedna od belih smrti, čije smo štetnosti svesni, ali ga i dalje konzumiramo u prevelikim količinama. Činjenica je da je nemoguće sasvim izbaciti šećer iz ishrane, ali moguće je svesti ga na minimum.

Istraživanja pokazuju da dnevno unosimo i do 10 puta više šećera od preporučene doze. U tom slučaju on može da ima velik uticaj na naš mozak i može da stvori zavisnost kao i droga, cigarete ili alkohol. Osim što negativno utiče na težinu i dovodi do gojaznosti, šećer izaziva poremećaje u metabolizmu i jedan je od glavnih uzročnika dijabetesa tipa 2. Ukoliko se konzumira u preteranim količinama, kvari nam raspoloženje, tako što nam najpre šećer u krvi naglo poraste, a potom se iznenada spušta, što dovodi do gladi i niskog nivoa energije.

Šećer šteti zdravlju i lepoti

Sve to na kraju izaziva nagle promene raspoloženja, umor i razdražljivost. Poznato je da je loš za izgled i kvalitet kože, jer ubrzava starenje i uzrokuje razne upalne procese i akne.

Zato stručnjaci savetuju da obavezno čitamo etikete na proizvodima koje kupujemo, da se informišemo o tome koliko šećera koji sadrži i da se trudimo da, umesto slatkiša i konzervirane hrane, biramo sveže namirnice - voće i povrće.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak