Godina misterije na mostu slobode: Osumnjičen da je bacio svoju ženu sa mosta, priznao da je "samo tukao"

Blic 05.02.2019 12:00
Godina misterije na mostu slobode: Osumnjičen da je bacio svoju ženu sa mosta, priznao da je "samo tukao"


Bezmalo godinu dana prošlo je od smrti Marijane Grahovac (40), nastavnice likovnog u Osnovnoj školi ''Miroslav Mika Antić'' u Futogu koja je nestala u noći između 23. i 24. februara prošle godine a čije je telo pronađeno mesec dana kasnije u Dunavu nadomak Sremskih Karlovaca.Kako je ''Blic'' izveštavao, za njenu smrt tada je osumnjičen njen suprug Zoran (47), koji je proveo dva meseca u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo tako što je Marijanu bacio sa novosadskog mosta Slobode u Dunav i on je već devet meseci na slobodi.

Policija je danima tragala za telom Marijane Grahovac 
Policija je danima tragala za telom Marijane Grahovac

Zoran je tokom postupka priznao da je Marijanu ranije ''samo'' tukao i sve vreme je bio dosledan svom iskazu koji je dao pred istražnim organima da je nije bacio sa mosta već da je sama skočila.

Kako nezvanično saznajemo Zoran se još nije vratio na posao u Srednju mašinsku školu u Novom Sadu na čijem je sajtu i dalje na spisku profesora kao nastavnik mašinske grupe predmeta.

U novosadskom Višem sudu saznali smo da se protiv Zorana ne vodi nikakav postupak dok nam je u Višem javnom tužilaštvu rečeno da protiv njega nije podignuta nikakva optužnica.

- Istraga još nije završena jer nisu okončane sve dokazne radnje koje je tužilac koji vodi predmet smatrao neophodnim. Poseban problem stvara pretres telefona koji je određen naredbom sudije za prethodni postupak. Za taj posao zadužena je Služba za specijalne istražne metode u Beogradu koja još nije postupila po naredbi sudije iako je prošao dug vremenski period od donošenja naredbe – objašnjava za ''Blic'' naš izvor u Višem javnom tužilaštvu uz napomenu da od toga zavisi kako će se dalje razvijati ovaj proces i da li će protiv osumnjičenog biti podignuta optužnica i za koje krivično delo budući da je priznao da je tukao suprugu, a osumnjičen je i za teško ubistvo.

Podsetimo, Zoran je kobne noći sa mosta pozvao policiju i prijavio da mu je supruga skočila u Dunav nakon kraće svađe. Prema njegovim rečima, Marijana je navodno negde na sredini mosta tražila od njega da zaustavi automobil, onda izašla i skočila preko ograde u reku.

Tužilaštvo je iste večeri naložilo Zoranovo hapšenje, a on je tada priznao nasilje nad ženom, ali ne i da ju je gurnuo sa mosta.

Javnost se nadala da će kamere koje snimaju saobraćaj na mestu incidenta rasvetliti ovaj slučaj, međutim, kako saznaje ''Blic'', ti snimci su praktično neupotrebljivi zbog slabe rezolucije slike a očevidaca na mostu nije bilo tako da je ovaj incident i dalje pod velom tajne.

Prema nepotvrđenim informacijama do kojih je došao ''Blic'', obdukcioni nalaz Marijaninog tela pokazao je da je do smrti došlo utapanjem, te da na telu nisu uočeni tragovi povreda, dok su u njihovim kolima navodno pronađeni i tragovi krvi pokojnice ali nije poznato od kada datiraju, odnosno da li se tamo nalaze od ranije ili od kobne večeri.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak