Gugl+ prestaje da postoji 2. aprila

RTS 04.02.2019 12:29
Gugl+ prestaje da postoji 2. aprila


Nakon brojnih sigurnosnih propusta, „Gugl“ je najavio da će ugasiti svoju društvenu mrežu „Gugl+“. Rok do kada će mreža raditi pomeren je za početak aprila ove godine, pošto je otkrivena greška zbog koje je ugroženo 52,5 miliona korisnikaTehnološki gigant i zvanično je objavio da mreža Gugl+ (Google+) posle 2. aprila neće postojati, što znači da će tada prestati da postoje i svi profili i stranice. „Gugl“ je detaljno opisao korake koje će prethoditi tome.

Počev od 4. februara, korisnici neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i događaje.

Kompanija će danas staviti i tačku na mogućnost korišćenja mreže za komentarisanje na Blogeru, iako će druge platforme imati vremena to da učine do 7. marta.

Tokom narednih nekoliko nedelja, tasteri za prijavljivanje putem mreže Gugl+ prestaće da rade i biće zamenjeni tasterima za prijavljivanje putem „Gugla“, u nekim slučajevima.

Proverite da li imate nalog na mreži „Gugl+“

Budući da je bilo lako otvoriti nalog na ovoj društvenoj mreži, a da toga korisnik nije ni svestan, „Gugl“ savetuje svim korisnicima i-mejl adresa da provere da li im je stigao mejl sa obaveštenjem.

Oni koji nisu sigurni da li imaju nalog na mreži Gugl+ mogu to proveriti na plus.google.com.

Ukoliko se logujete koristeći svoje korisničko ime i lozinku i i dalje vam se na ekranu sa leve strane pojavljuje polje na kojem piše "Join Google+", niste član mreže. 

Kod onih zajednica koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu početkom marta.

Međutim, Gugl+ za korisnike servisa G Suite i dalje će raditi. Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak