Velika tragedija: Rukometaš Novak Bošković izvršio samoubistvo

Novosti 04.02.2019 12:09
Velika tragedija: Rukometaš Novak Bošković izvršio samoubistvo


Novak Bošković (29), bivši reprezentativac Srbije, na šokantan način danas u Crvenki okončao sebi život.CRVENKA je od danas u šoku. Vest da je mladi i uspešni rukometaš Novak Bošković (29), oduzeo sebi život pucajući u glavu iz pištolja za koji je, inače, imao dozvolu, iznenadila je i zaprepastila i staro i mlado. Najviše njegove najmilije, suprugu Milicu i majku Jelu Vukašinović. Niko još ne može da poveruje u najcrnju istinu da je Novak odlučio da podigne ruku na sebe. Navodno se prethodno raspravljao sa suprugom, a potom i majkom, zbog njegovog noćnog odlaska u grad.

Tragedija koja je porodicu zavila u crno dogodila se u nedelju oko 9 sati u dvorištu porodične kuće u Crvenki, gde je živeo sa suprugom Milicom i njihovom šestomnesečnom ćerkicom Srnom. Uspešni sportista je dva dana ranije u rodni grad došao iz Izraela, gde je već nekoliko godina igra rukomet.

Majka tragičo nastradalog sportiste, Jela Vukašinović, lica oblivenog suzama, kaže da je u nedelju ujutro bila sa sinom neposredno pre nego što je pucao sebi u glavu.

- Kritikovala sam ga jer je celu noć ostao u gradu sa drugarima i poznanicima - grcajući govori ucveljena majka. - Dan ranije je stigao iz Izraela, i ja znam da je bio željan društva i druženja sa starim poznanicima, ali nije trebalo toliko da ostane, i zbog toga sam ga prekorela.

Majka dalje kaže da je posle razgovora otišla odatle kod kćerke Danijele, kada je preko telefona pozvala snaha i rekla da je Novak otišao da se ubije.

- Nisam mogla da poverujem u to što čujem - jedva progovara majka. - Uzeo je pištolj i otrčao u baštu. Snajina majka je krenula za njim da ga spreči i otme mu oružje iz ruke, ali nije uspela.

U stan majke Jele, u Ulici Kolonija šećerane, dolaze prijatelji, rodbina, komšije da izjave saučešće. Bolni jecaji za tragično prekinutim Novakovim životom odzvanjaju naseljem na kraju Crvenke, tik uz šećeranu. O Novaku svi govore biranim rečima, ističući da je bio dobar i da je svima pomagao.

- Evo, ovde je u stanu napravio i teretanu, da ima gde da vežba kada dođe - kaže majka Jela pokazujući na zidu okačene dresove klubova u kojima je Novak nastupao. - Pokušavam da dokučim zašto je to uradio, ali razlog ne nalazim. Imao je divnu porodicu, uspešnu karijeru, bio je zadovoljan životom. 

NAVIJAČI U NEVERICI

“VELIKI gubitak, sjajan sportista i čovek. Neki igrači su lideri i nose tim na ramenima, Novak je bio jedan od njih. Voleli smo ga... Neka je blagosloveno sećanje na njega. Bio je neverovatna osoba” - samo su neki od komenatara navijača izraelskog kluba za koji je Bošković nastupao, uz pitanja kako je moguće da se tako nešto dogodilo.

BRILjANTNA KARIJERA I OŠTAR JEZIK

Proslavljeni desni bek nastupao je za reprezentaciju Srbije oko dvadeset puta. Rođen je 1989. godine u Somboru. Bio je oženjen i pre nekoliko meseci je dobio ćerku. Poslednjih godina igrao je u Izraelu, pa su ga mediji često nazivali “princ Izraela”. Sportsku karijeru je započeo u Crvenki, a za Srbiju je poslednji put nastupao 2016. godine na Evropskom prvenstvu. U nizu klubova za koje je igrao su i Makabi, Cimos Koper, Tatabanja, Dinamo Bukurešt i Hapoel Rišon.

- U Crvenki sam odrastao, i sve lepe uspomene me vežu za moje rodno mesto. U Makabiju sam proveo pet godina, osvojio dve titule, kup, i ljudi su me tu zavoleli - govorio je Bošković u jednom od svojih intervjua, dodajući da mu iskustvo sa Rumunijom nije ostalo u najsjajnijem sećanju.

Govoreći o reprezentaciji, rekao je da za nju ne treba da igraju najbolji, nego oni koji su spremni da izginu na terenu.

- Kod nas je najveći problem to što su najbolji odustali jer su razočarani, kao i ja, pa ćute i gledaju svoja posla, a to nije dobro - komentarisao je Novak, najavljujući da će se po završetku karijere posvetiti svojoj porodici.

HAPOEL: DUBOKO POGOĐENI

Rukometni klub Hapoel Rišon iz Izraela za koji je nastupao preminuli Novak Bošković oprostio se od nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

"Uz nevericu i veliku tugu žalimo za izgubljenim mladim životom našeg prijatelja i igrača. Rukometna porodica Haopel Rišon saučestvuje u bolu sa porodicom, Srbijom i njegovim prijateljima", stoji u saopštenju kluba za koji je nastupao Bošković. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak